HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 08 KASIM 2024, CUMA

Tam bir şifa kaynağı

Zayıflamak için tüketilen besinlerin başında yer alan 'Kefir' in bilinmeyen özelliklerini Acıbadem Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Güler anlatıyor.
01.03.2017 00:00

Kefirin Faydaları

Kefir geleneksel olarak aşağıdaki sağlık sorunları ve durumlar için kullanılmakla beraber bu konuda yapılan bilimsel araştırmalar oldukça azdır. Yani kesin olarak bu sağlık sorunlarına iyi gelip gelmediği bilinmemektedir. Ancak çeşitli toplumlarda bu hastalıklara iyi geldiğine inanılmaktadır. Aşağıdaki listede yer alan sağlık sorunlarından birini yaşıyorsanız, kendi kendinizi tedavi etmeye çalışmak yerine öncelikle bir doktor muayenesine gitmeniz daha güvenli bir yol olacaktır. Antibiyotik etkisiyle iltihaplı hastalıkların tedavisine yardımcı olur Fazla tuzun ve ödemin atılmasına yardımcı olur Bağırsakları temizler, bakteri ve mikropları öldürür Sindirime iyi gelir, kabızlığı önler Mide ülserinin tedavisinde kullanılır Sinüzite iyi gelir Enfeksiyonlu hastalıklarının tedavisinde kullanılır Kolesterolü düşürür Kanserin oluşmasını ve ilerlemesini önler Kanserli tümörlerin gelişimini durdurur İçerdiği A vitamini ile göz sağlığına katkıda bulunur Güçlü kemikler ve dişler için önerilir Kalp sağlığını korur Karaciğere faydalıdır Harici olarak kullanıldığından egzama tedavisine yardımcıdır Cilde sürüldüğünde sivilce oluşumunu önler Şişkinliği önler Cilt mantarı tedavisine yardımcıdır Mide kramplarını hafifletir Akciğer enfeksiyonlarına karşı kullanılır Kefirle Yoğurt Arasında Ne Fark Var? İkisi de mayalanmış süt ile hazırlanan kefir ve yoğurt görünüş olarak birbirine benzer. Her iki ürün arasındaki fark ise birinin probiyotik üretimine yardımcı olması diğerinin kendisinin probiyotik olmasıdır. Yani yoğurt içerdiği bileşenler ile probiyotik üretimine katkıda bulunurken kefir direkt olarak bu mikroorganizmaları içermektedir. Bu özelliği ile sindirim sorunlarına daha hızlı bir çözüm sunar. Ayrıca kefirde 'iyi bakteriler' olan bifidobakterler ve laktobasiller varken, kefirde bu bakterilere ek olarak lactobacillus caucasus, leuconostoc, asetobacter ve streptokok gibi bakteriler bulunmaktadır.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)sakaryamedyasi.com.tr
Tüm hakları Sakarya Medyası adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr