HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 EYLÜL 2024, PERŞEMBE

Her 4 kişiden biri aşıya mesafeli

04.05.2021 00:00
Her 4 kişiden biri aşıya mesafeli
Her 4 kişiden biri aşıya mesafeli
İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından 19-21 Nisan tarihlerinde Türkiye çapında 12 ilde 1506 kişi ile yapılan anket çalışmasına göre, vatandaşların yüzde 24.8'i aşı olmaya mesafeli yaklaşıyor. 



İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından 19-21 Nisan tarihlerinde Türkiye çapında 12 ilde 1506 kişi ile yapılan anket çalışmasına göre, vatandaşların yüzde 24.8'i aşı olmaya mesafeli yaklaşıyor. Ankete katılanların yüzde 20'si aşılanırken, yüzde 52.7'si ise aşı olacağını kaydetti. Dolayısıyla koronavirüs aşısına ilgi gösterenlerin oranı yüzde 72.7... 

 

Ocak'ta daha yüksekti

 

Elde edilen bu sonuçlara göre, önceki aylarda gerçekleştirilen araştırma sonuçları ile karşılaştırıldığında aşı olmayı düşünmeyenlerin oranında önemli bir düşüş görüldü. Aralık ayı sonuçlarında aşı olmayacağını beyan eden katılımcıların yüzde 35 seviyesinde olduğu görülürken, bu oran Ocak ayı araştırmasında yüzde 36 olduğu gözlenmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, yaptığı açıklamada, Haziran ayı sonunda 40 yaş üstü vatandaşların aşılanacağını duyururken sırası geldiği halde, her dört kişiden birinin aşı olmadığının altını çizmişti. Koca, Sağlık Bakanlığı tarafından bu vatandaşları aşı olmaya ikna etmek için aşılama ekiplerinin kurulacağını belirtmişti. 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)sakaryamedyasi.com.tr
Tüm hakları Sakarya Medyası adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr