HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 20 EYLÜL 2024, CUMA

SEVİNDİREN GELİŞME

Sakarya'da korona virüsle mücadele devam ederken vaka sayısının son 5 gündür 200'ün altına düştüğü öğrenildi. Yoğun bakım yataklarının doluluk oranı ise yüzde 69 olarak gerçekleştirdi...
09.03.2021 00:00
SEVİNDİREN GELİŞME
SEVİNDİREN GELİŞME
Korona virüs ile mücadele devam ederken, çok riskl bölgeler arasında yer alan Sakarya'da yüz güldüren gelişmeler de yaşanıyor. En son açıklanan ortalamada yüzbinde 114'lük ortalamayla yüksek riskli bölgeler arasında yer alan Sakarya'da yeni vaka sayısında son 5 gündür gözle görülür bir azalma yaşanıyor. Son 5 gündür ilimizde yeni vaka sayısının 200'ün altına indiği de öğrenildi.

SIKI TEDBİRLER ALINIYOR

Yeni vakalarda gelinen bu noktanın alınan sıkı tedbirlerin sonucu olduğu öğrenilirken, böyle devam edilmesi halinde haftaya açıklanacak rakamlarda Sakarya'nın yeni vaka ortalamasında yüzbinde 105 ile 109 arasında yer alması bekleniyor. Vakaların düşmesinin devam etmesi durumunda Sakarya'nın haritada kırmızıdan turuncuya dönmesi de bekleniyor.

İŞTE GERÇEK DOLULUK

Yoğun bakımlardaki doluluk oranının ise yüzde 69 olduğu öğrenildi. Yeni vaka yoğunluğuna bağlı olarak artış gösteren yoğun bakım yatak ihtiyacında kritik seviyenin henüz aşılmadığını ifade eden yetkililer, "Yoğun bakımlarda doldur boşalt sistemi devam ediyor. Mevcut artışa bağlı dolulukta da bir artış yaşandı. Vakaların azalmasıyla bu sayıların da düşeceğini umuyoruz" dedi.
T54
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)sakaryamedyasi.com.tr
Tüm hakları Sakarya Medyası adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr