HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 EYLÜL 2024, PERŞEMBE

Sakaryalı Ecrin'e nefes oldu. O evin elektriği hiç kesilmeyecek

14.04.2016 00:00

Adapazarı'nda kas hastalığı sebebiyle 6 cihaza bağlı olarak nefes alabilen minik Ecrin'in evinin elektriğinin kesilmeyeceğinin garanti altına alındığı öğrenildi

MEDYABAR.COM -  Yeni Yerleşim Bölgesi Karaman Mahallesi'nde yaşayan Levent ve Sebahat Sarı çiftinin bir kas hastalığı türü olan "spinal muskuler atrofi (SMA) Tip 1" hastası çocukları Ecrin (4) geçtiğimiz hafta haber olmuştu.

Yaklaşık 80 bin lira borçlanarak temin edilen 6 tıbbi elektronik cihaza bağlı yaşayan Ecrin'in babası Levent Sarı, kızına bakmak zorunda olduğu için çalışamadığını, ayda 4 bin lirayı geçen tıbbi harcamaları ve elektrik borçları için yardım istemişti.

  EVİN ELEKTRİKLERİ KESİLMEYECEK  Haberin gündem olmasının ardından gerek Sakarya ve Türkiye genelinden gerekse de yurt dışından çok sayıda hayırseverin yardımda bulunduğu aileye bir müjdeli haber de SEDAŞ'tan (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş) geldi.   SEDAŞ yetkileri parakende elektrik satışı yapan SEPAŞ'ın (Sakarya Elektrik Perakende Satış A.Ş) Ecrin'in evinin elektriğinin herhangi bir borçtan dolayı kesilmeyeceğini garanti ettiğini açıkladı.   AYNI DURUMDAKİ HASTALAR İÇİN ÇAĞRI  Medyabar Editörüne konuşan SEDAŞ yetkilisi; "İlimizde ve hizmet verdiğimiz bölgede, evde sağlık gerekçesiyle cihaza bağlı hastaların yakınları raporlarıyla birlikte SEPAŞ'a başvurursa onların da elektrikleri kesilmeyecek. Günümüzde maalesef bu durumda olan çok hastamız var. Öncelik insanı yaşatmak olduğu için böyle bir uygulamamız var. Benzer durumdaki hasta yakınları raporlarıyla başvurduğu takdirde cihazların durmaması için elektrik kesintisi uygulanmayacaktır" ifadelerini kullandı. Çok sayıda SEDAŞ çalışanının da Ecrin'in ailesine ulaşarak ve banka hesaplarından yardımda bulunduğu öğrenildi.   VALİLİK VE VAKIF  Sakarya Valiliği ve Adapazarı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da Ecrin'in durumu ve ailesinin ihtiyaçları için inceleme yaptı. İnceleme sonucunda Sarı ailesinin, diğer 2 çocuğu için de aylık ücret bağlandı.   Ecrin'e yardım etmek isteyenler için:   Ziraat Bankası Adapazarı Şubesi Sebahat Sarı (Annesi) IBAN NO: TR14 0001 0000 1956 8257 6750 02   Baba Levent Sarı'nın telefon numarası: 0532 164 68 22
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)sakaryamedyasi.com.tr
Tüm hakları Sakarya Medyası adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr