HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 16 EYLÜL 2024, PAZARTESİ

SAYIN ALEMDAR! GEREĞİNİ YAPINIZ!..

Vatan ve Hürriyet Derneği Başkanı Yaşar Dursun, "Adapazarı Atatürk Bulvarı'nda bulunan şanlı Türk Bayrakları'nın halini kimse görmüyor mu! Defalarca uyarmamıza rağmen neden önlem alınmıyor" dedi.
14.08.2024 15:00
SAYIN ALEMDAR! GEREĞİNİ YAPINIZ!..
SAYIN ALEMDAR! GEREĞİNİ YAPINIZ!..
Türk Bayrağı Kanunu olduğunun altını çizen Başkan Yaşar Dursun, "Biz isteriz ki herkes Türk Bayrağı assın. Bu bizi onurlandırır, gururlandırır. Ancak her asılan Türk Bayrağı'nın zaman içinde takibi gerekmektedir. Güneş, yağmur, kar, rüzgar gibi hava şartları nedeniyle bayraklarımız yıpranabilir, solabilir, asıldığı yerden düşebilir. İşte bu nedenlerle Türk Bayrağı asanlar kadar Türk olan herkesin bayrağımıza karşı hassasiyet içinde olması lazımdır" dedi.

Adapazarı Atatürk Bulvarı'nda asılı bulunan Türk Bayraklarının asılı olduğu yerden iplerinin kopmasıyla düştüğünü, kimilerinin yıprandığını belirten Başkan Dursun, "Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığını bu konuda uyardık. İlgililere rica da bulunduk. Zaman, zaman bu ricalarımızı dikkate aldılar. Yırtık, solgun ve ipi kopanları topladılar. Ancak Atatürk Bulvarı'nda asılı bulunan çok sayıdaki şanlı Türk Bayrağı'nın bir çoğunun ipi kopmuş, reklam panoları arasına sıkışmış, solmuş halde duruyor. Bunları yetkililer görmüyor mu!" diyerek tepkisini dile getirdi.

SAYIN ALEMDAR! GEREĞİNİ YAPINIZ!..

Vatan ve Hürriyet Derneği olarak her zaman Türk Bayrağı ile ilgili yetkilileri uyarmaya hazır olduklarını anımsatan Dursun, "Dernek olarak biz yetkilileri uyarırız ama burada mesele bu değil. Asıl mesele Atatürk Bulvarı kentin göbeğindedir. Bulvarda her gün zabıta, polis devriye geziyor. Bu arkadaşlarımız bayrakların halini görmüyor mu! Atatürk Bulvarı'ndan bürokratlar geçiyor, vatandaşlar geçiyor, herkes bulvardan geçiyor. Neden bayraklarımızın halini görmüyorlar. Yada vatandaşlar, bürokratlar bunları görüp ihbar ediyor da birileri dikkate mi almıyor" dedi.

SAYIN ALEMDAR! GEREĞİNİ YAPINIZ!..

Türk Bayrağı'na kimsenin saygısızlık yapmasına izin verilmeyeceğini belirten Başkan Dursun, "Türk Milleti milli duyguları olan ve o duygularına gönülden bağlı olan bir millettir. Ne şekilde olursa olsun Sakarya'nın göbeğinde Türk Bayrakları'nın yırtık, yerlerde, solgun ve reklam panolarının bir köşesine sıkışmış halini kimse kabul etmez. Bu nedenle Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başta olmak üzere yetkililere sesleniyoruz. Lütfen Atatürk Bulvarı'ndaki Türk Bayrakları'na gerekli hassasiyeti gösterin. Bu her Türk'ün başlıca görevidir" dedi.

TÜRK BAYRAĞI KANUNU NE DİYOR!

Türk Bayrağının Kullanımı ve korunmasına dair esaslar 22.9.1983 tarih ve 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu ile düzenlenmiştir.

      

Türk Bayrağı Kanununun 7 nci maddesi uyarınca; Türk Bayrağının, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılması yasaktır. Bu çerçevede kamu kurum ve kuruluşlarında kullanılan Bayraklarla, çeşitli faaliyetler nedeniyle cadde, sokak ve diğer yerlere asılan Bayrakların, Kanunda belirtilen ilkelere uygun olarak kullanımından; ilgili kurum, kişi ve belli bir faaliyete binaen bayrak asılması halinde organizasyonu yapan gerçek veya tüzel kişiler sorumlu olacaktır. Keza, çeşitli etkinlikler nedeniyle asılan bayraklar, etkinliği yapan kişi veya kurum tarafından korunacak veya yapılan etkinliğin bitmesini müteakip uygun şekilde muhafaza altına alınacaktır.

       

Türk Bayrağı Kanununa aykırı olarak kullanılan, asılan veya terk edildiği ya da unutulduğu için şekli, rengi ve ölçüleri bozulan ve zarar gören Bayraklar; ilçe kolluk kuvvetleri veya belediye zabıtası tarafından tespit edildiği takdirde yenisi ile değiştirilecek veya bulunduğu yerden kaldırılacak veya kaldırılması sağlanacaktır.

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)sakaryamedyasi.com.tr
Tüm hakları Sakarya Medyası adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr