HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 EYLÜL 2024, PERŞEMBE

Başkan Adayı Davut Bayram: “Emeklilerin sesi olacağız”

Emeklilerin temel sorunlarına çözüm yaklaşımı. TÜED Sakarya Şube Başkan Adayı Davut Bayram, emeklilerin sesi olmak için yola çıktığını belirtti. Uzun yıllardır emeklilerin hakları için mücadele ettiğini ve bu kapsamda birçok dernek ve sendika ile iş birliği içinde olarak emeklilerin temel sorunlarını çözmeyi hedeflediğini söyledi.
 
08.08.2024 16:00
Başkan Adayı Davut Bayram: “Emeklilerin sesi olacağız”
Başkan Adayı Davut Bayram: “Emeklilerin sesi olacağız”
Emeklilik hayatının zorlukları

Son üç yıllık süreçte Sakarya'da emekli dernekleri ve sendikaları, emeklilik hayatının zorlukları üzerine yoğun çalışmalar yürütüyor. Yerel emekli toplulukları ile yapılan gözlemler ve görüşmeler, emeklilerin kendilerini dışlanmış, itilmiş ve değersiz hissettiklerini ortaya koyuyor. Adalet ve eşitlik talep eden emekliler, hak ettikleri ücretleri almak için mücadele veriyor.



Emeklilerin mücadele süreci

Sakarya'daki dernek ve sendikalara üye emekli sayısı 30 bine yaklaşmış durumda ve örgütlenme bilinci oldukça yüksek. Ancak mevcut sistemde bazı eksiklikler ve adaletsizlikler dikkat çekiyor. 2016 yılına kadar emeklilerin taban aylıkları, asgari ücretin üzerinde ödenirken, son yıllarda gelirlerde yaşanan azalma dikkat çekiyor.



Sosyal güvenlik sistemindeki sorunlar

Özellikle SSK ve Bağkur emeklileri, toplu pazarlık haklarından yoksun oldukları için TÜİK enflasyonuna endeksli zamlarla hayatlarını sürdürmekte zorlanıyor. Karmaşık hesaplama sistemi, emekli aylıklarının düşmesinin en önemli nedenlerinden biri. Bu koşullar altında emeklilerin artan yoksullukla başa çıkabilmesi için kök aylıklarının iyileştirilmesi ve yeni bir asgari aylık düzenlemesi yapılması gerektiği vurgulanıyor.



Adil bir aylık hesaplama sistemi talebi

Sosyal güvenlik mevzuatının belirsizlikleri ve sürekli değişiklikler göstermesi, emeklilerin beklentilerini olumsuz etkiliyor. Emekliler, prim kazançları ve çalışma gün sayısına göre adil bir aylık hesaplama sistemi talep ediyor. Bu talep, eşitlikçi bir sosyal güvenlik sisteminin sağlanması adına kritik önem taşıyor.



Davut Bayram'dan destek çağrısı

TÜED Sakarya Şubesi Başkan Adayı Davut Bayram, kongre öncesi yaptığı açıklamada emeklileri yakından ilgilendiren önemli mesajlar verdi. Bayram, "Sakarya'nın emeklilerinin sesi olmak amacıyla bir araya geldik. Son üç yılda, Sakarya'daki emeklilerimizle beraber, emeklilik hayatının getirdiği zorluklar ve bunların üstesinden gelme yolları üzerine kapsamlı çalışmalara imza attık. Birçok emekli derneği ve sendikasıyla yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdim ve bu süreçte emekli kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıları yakından gözlemledim. Emeklilerin kendilerini dışlanmış, itilmiş ve basit birer kimse olarak gördüklerini, adalet ve eşitlik talep ettiklerini vurgulamak istiyorum. Bu durum, kabul edilemez bir gerçektir. Emekli arkadaşlarım, sizler hakkınızı almayı ve hak ettiğiniz değerle muamele görmeyi sonuna kadar hakediyorsunuz" dedi.



Kongreye davet

Davut Bayram, 21 Ağustos Çarşamba günü saat 09.30'da Yunus Emre Parkı, Erenler Belediyesi Düğün Salonu'nda yapılacak kongreye dikkat çekerek, güçlü bir yönetim listesi belirlediklerini ve başkan adayı olarak emeklilerin desteğini beklediğini söyledi. Sakarya Haber Ajansı / Sakarya – Adapazarı



Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu Üyeleri

Yönetim Asil

- Davut BAYRAM, Sanayici İşadamı

- İlyas GERVAN, İnşaatçılar Derneği Başkanı

- Kadir SAVAŞ, İnşaat Mühendisi ve Müteahhit

- Aziz SOYLU, Yönetim İdarecisi

- Cengiz OLGAÇ, Gazeteci & Yazar



Yönetim Yedek

- Bahtiyar BODUR, Gazeteci & Yazar

- Mehmet KELEŞ, Uluslararası Araştırmacı

- Sevinç KARABAŞ, Yönetici Memuru

- A. Kemal YENER, Spor Kulüp Başkanı

- Selma METE, İş Kadını ve İnsan İlişkileri Uzmanı



Denetleme Asil

- Asaf İREN, Elektronik Uzmanı

- Naci KOŞUNDA, Matbaacı

- Kadir ANIL, Emekli Baş Gardiyan



Denetleme Yedek

- Mustafa ÖZBEY, Antrenör

- Nuh GÜNEŞ, Siyaset Bilimci

- Sadi GÜRKAN, Emekli İşadamı



Danışma Kurulu

- Salih KILIÇ

- Hüseyin METE

- Selahattin AKTAŞ

- Gülşen YASUK

- A. Turgay ÖZBALKAN

- Mehmet USTA



Uzak İlçe Temsilcileri

- Kaynarca: Fahri KUŞ

- Kocaali: Suat DOĞAN

- Taraklı: Necdet DÖNMEZ

- Akyazı: Bülent KAÇAR

- Hendek: A. Kemal YENER

- Geyve: Emin KOCAMAN

- Karasu: Hasan KÖROĞLU

- Ferizli: Ali GÜNDOĞDU

- Karapürçek: Nuh GÜNEŞ



Fahri Üyeler

- A. Akgün ALTUĞ, SATSO Başkanı

- Erol ÖZTÜRK, SATSO Eski Başkanı

- Ayça TAŞKENT, Milletvekili

- Erdal ERDEM, Muhtarlar Federasyonu Başkanı

- Yaşar ZIMBA, ASKF Başkanı

- Levent CANDAN, Gazeteci

- Levent BAYRİ, Medya ve İletişim Uzmanı

- Suat DOĞAN

- Necdet DÖNMEZ

- Recep DURAHİM

- Nilgün BOĞAZ

- Metin SÖNMEZ

- Saniye GÜLER

- Çiğdem KAR

- Bahar DÜNDAR

- Havva PEHLİVAN



 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)sakaryamedyasi.com.tr
Tüm hakları Sakarya Medyası adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr