HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 16 EYLÜL 2024, PAZARTESİ

Sakarya’da Çilek Festivali düzenlendi

02.09.2024 11:39
Sakarya’da Çilek Festivali düzenlendi
Sakarya’da Çilek Festivali düzenlendi
Sakarya'nın Pamukova ilçesinde 2. Çilek Festivali düzenlendi. Çilekli köyünde Stantlarda yöresel ürünler satıldı, Vatandaşlar yörede yetişen çilek ve meyve stantlarına ilgi gösterdi. Festival'de halk oyunları oynandı, dizi oyuncusu Çaycı Hüseyin ise standa çilekleri eline çilek alarak çilekkk diyerek vatandaşlarında ilgisini çekti.

Sakarya’da Çilek Festivali düzenlendi

Çilek yarışmasında jüriler birinciyi seçmek için çilekleri tadarak puanlar verdiler ve dereceye girenlerin seçerek hediyelerini verdiler. İki gün süren festivalde sanatçılarda vatandaşları coşturduk.

En iyi çilek yetiştiren üretici Hatice Uysal, bu yarışmayı düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Ben geçen yıl da yapılan yarışmada yine reçel birincisi gelmiştim bu yılda festivalde düzenlenen çilek yarışmasında birinci olduğum için çok mutluyum dedi.

Sakarya’da Çilek Festivali düzenlendi

Antalya dan gelen Münevver İnce, gezmeye oğlumun yanına geldim oğlumda beni buraya festivale getirdi iyiki gelmişim gerçekten çok güzel bir festival oldu. Bizlerde organik çileklerimizi aldık buranın çileği meşhurmuş ve bizlerde çileğimizi aracısız çileğimizi aldık dedi.

Kocaeli'nden gelen İbrahim Dikici, bu festivali ikinci sefer geliyoruz geçen yılda geldik ve bu yıl yine geldik ve çok memnun kaldık. Burası gerçekten güzel bir köy meyveleriyle sebzeleriyle gelinecek bir yer burası, alışverişimizi yapacağız konserimizi izleyip döneceğiz dedi.

Sakarya’da Çilek Festivali düzenlendi

Çilek Üreticisi, Emine İzmir, 2. Düzenlenen festivalimiz çok iyi ve çok güzel eğlenceler oluyor, katılım sağlayanlara teşekkür ediyoruz, festival sayesinde çileklerimizi ürünlerimizi satıyoruz buda bizlere mutlu ediyor, bu festivallerin tekrar her yıl yapılmasını istiyoruz dedi.

Sakarya’da Çilek Festivali düzenlendi

Çilek Üreticisi İbrahim Sert, yapılan bu festivalden çok memnunuz ve ikinci festivalimizi yapıyoruz, ilkine göre daha yoğun talep var, stantlarda herkes çileğini satabiliyor, çileğin yanında diğer ürünlerimiz de var, Fasulyemiz, domatesimiz, biberimiz. Çileğimizin aromasıyla iddialıyız. Hani Marmara Bölgesi'nde, Sakarya'da, hani Türkiye'de. Kendimizi daha fazla tanıtmak istiyoruz. Üreticiyle tüketici arasında aracısız direkt satış imkânı sunuyoruz. Ve insanların da bundan memnun olduğunu düşünüyorum ben, bizim için bu festival maddi manevi her yönden faydasını görüyoruz Festivallerin. Tüketici ürünleri dalından alabiliyor bahçelerden toplatabiliyoruz dedi.

Sakarya’da Çilek Festivali düzenlendi
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)sakaryamedyasi.com.tr
Tüm hakları Sakarya Medyası adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr