HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 EYLÜL 2024, PERŞEMBE

PET ŞİŞEDEKİ SULAR NE KADAR SAĞLIKLI?

Pet şişede satılan sulara baktığımızda ne yazık ki üretim ve son kullanma tarihleri arasında markalar arasında 15-18 ay süreli olanlar var. Pet şişede bir su 18 ay taze kalır mı?
27.08.2019 00:00
PET ŞİŞEDEKİ SULAR NE KADAR SAĞLIKLI?
PET ŞİŞEDEKİ SULAR NE KADAR SAĞLIKLI?

PET ŞİŞEDEKİ SULARA DİKKAT!

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Vekili Sinan Vargı, gıda mevzuatı gereği tüketicilere sunulan birçok gıda maddesinde üretim ve son kullanma tarihleri konusunda uyardı.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Vekili Sinan Vargı, gıda mevzuatı gereği tüketicilere sunulan birçok gıda maddesinde üretim ve son kullanma tarihleri arasında makul bir kullanım süresi bırakıldığını hatırlatarak, "Ancak pet şişede satılan sulara baktığımızda ne yazık ki üretim ve son kullanma tarihleri arasında markalar arasında 15-18 ay süreli olanlar var. Pet şişede bir su 18 ay taze kalır mı?" diye sordu.

İlgili firmaların böyle bir soru yöneltildiğinde "Yönetmelikte böyle bir şey yok. Yani son kullanma tarihi sorumluluğumuz yok" şeklinde cevap verdiğini kaydeden Vargı, şunları söyledi: "Pet şişe sularındaki mevzuatın yeniden düzenlenmesi için Sağlık Bakanlığına başvurduk. Bizce pet su üreten firmalar gönüllü olarak bir araya gelip, bir yıllık bir ortak son kullanma tarihi belirlemelidir."

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)sakaryamedyasi.com.tr
Tüm hakları Sakarya Medyası adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr