HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 16 EYLÜL 2024, PAZARTESİ

Sandal, Paratrap Atıcılık Spor branşında madalya şansı arayacak

06.07.2023 13:57
Sandal, Paratrap Atıcılık Spor branşında madalya şansı arayacak
Sandal, Paratrap Atıcılık Spor branşında madalya şansı arayacak
Yenihayat Spor Kulübü sporcusu Hüseyin Sandal Ülkemizde bir ilki gerçekleştirerek Paratrap Atıcılık spor branşında ülkemizi temsilen Hırvatistan'ının Osijek şehrinde 04-14 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen WSP Dünya Kupası'na katılarak Paratrap Atıcılık Spor branşında madalya şansı arayacak.

Sandal, Paratrap Atıcılık Spor branşında madalya şansı arayacak

Yarışma ile ilgili açıklama yapan Yenihayat Spor Kulübü Başkanı Selim Özen; "Paratrap Atıcılık spor branşında İlinde 2014 senesinde tamamen sosyal sorumluluk projesi kapsamında, avcılık merakı olan kulübümüz sporcusu ve Paratrap Branş sorumlusu Yusuf Kambur'un girişimi ile Sakarya Avcılık Atıcılık Derneğin desteği ile ilk atışlarımız ve antrenmanlarımızı yapmaya başladık. Daha sonra araştırma yapmaya başladık. Sakarya'lı engelli sporcular olarak bu spor dalını yapan yedinci ülke olarak yerimizi aldık. 9 yıldır kendi imkânlarımız ile çalışıyoruz. Dünyada Partrap atıcılık spor branşındaki gelişmeleri yakından takip ettik. Yarışma disiplinin kurallarını kendimiz öğrenerek,  geliştirerek çalışmalarımıza devam ettik. Ülkemizde ilk defa TBESF çatısı altında 2018 ve 2022 yıllarında Engelli erişimine uygun Arifiye ilçesindeki atış poligonunda Paratrap Türkiye Şampiyona yarışmaları gerçekleştirdik.



Birçok kez yurtdışındaki yarışmalara katılmak istedik yurt dışından davet aldık. Paralimpik branş olma özelliğinden ötürü çok mücadele ettik. Fakat kısıtlı imkansızlıktan katılamadık. Bu gün geldiğimiz noktada pes etmeyerek verdiğimiz mücadelenin karşılığını aldık. Sporcumuz Hüseyin Sandal, Dünya Kupasında yarışmak için Hırvatistan'da. Bizim amacımız dünyanın gerisinden gelmeden, Ülkemizde Paratrap Atıcılık spor branşını dünya ile eş zamanlı şekilde geliştirmek, sporda fırsat eşitliği ilkesi içinde spor engel tanımaz anlayışı ile ülkemizi bu alanda temsil etmek ve bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz. Ülkemizde özellikle son yıllarda teknolojik gelişme gösteren dünyada söz sahibi olmaya, başlayan yerli üretim silah ve mühimmatlar ile uluslar arası yarışmalarda sportif başarılarımızı taçlandırarak bu alanda da farkındalığımızı ortaya koymak ve kendimizi geliştirerek dünya ile yarışır hale gelmek hayallimiz.

Sandal, Paratrap Atıcılık Spor branşında madalya şansı arayacak

Ülkemizde Paratrap Atıcılık Sporu için çok uygun özellikte erişebilir Atış Poligonları bulunmamakta. Bizim şansımız Arifiye Atış Poligonu gibi ülkemizin en nizamı atış poligonuna sahip olmamız. Büyük avantaj doğal ortamı ve sıfır rüzgar ile atıcılık spor branşına gönül vermiş binlerce atıcı için bulunmaz bir tesise sahibiz. Fakat verimli bir biçimde amacına uygun kullanamıyoruz Atış Poligonun amacı doğrultusunda ilave atış yolları yapılarak uluslararası bir atıcılık spor tesisi haline getirmek ve Paratrap Atıcılık alanında şehrimizde uluslararası bir yarışma organizasyonu gerçekleştirilmeli.



Bu vesile ile bize inanan bu günlere gelmemizde büyük emeği olan sponsorumuz ilimizde fişek imalatı yapan ÖZKURSAN firmasının sahibi Cemil Özdemir ve Trap Tüfek Sponsorumuz Huğlu Av Tüfekleri Kooperatif Başkanı Naci Tanık ve kıymetli çalışanlarına gönüllü antrenörlüğümüzü yapan Hüseyin Türk ve  Yalçın Ertürk 'e  SATSO Başkanımız Akgün Altuğ ve Yusuf Murat Emir'e yanımızda olup destek veren ISSF Teknik Komite Üyesi  Melis Giraud ve TAF Başkanımız  Prof.Dr. Gürsel Çolakoğlu'na, Kadri Akgün hocama,  Nevin Görmüş hanıma ve Sakarya Gençlik Spor İl Müdürüm Nevzat İnanç'a, Arifiye İlçe Müdürü Musa Zor' a, İl Antrenörü Selim Zor, GSM çalışanları Zafer Güllü ve Şaban Aydoğdu'na sonsuz teşekkürlerimi sunarım" dedi.

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)sakaryamedyasi.com.tr
Tüm hakları Sakarya Medyası adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr