HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 EYLÜL 2024, PERŞEMBE

REİS HEMŞERİLERİNİ UNUTMUYOR!..

Uzun süredir sessizliğini koruyan suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla aranan Sedat Peker adına Adapazarı dahil bazı şehirlerde muhtaç ailelere kurban dağıtımı yapıldı. Hayvanların olduğu çadırlara "Sedat Peker kurban bağışı" yazıldı.
17.06.2024 21:56
REİS HEMŞERİLERİNİ UNUTMUYOR!..
REİS HEMŞERİLERİNİ UNUTMUYOR!..
Yaptığı YouTube yayınları ve sosyal medya paylaşımlarıyla bir dönem Türkiye'nin kulak kesildiği Sedat Peker'den uzun süredir ses çıkmazken sosyal medyada paylaşıma sürülen bir video gündem oldu.



Paylaşılan videoda bir çadır dolusu küçükbaş hayvan yer alırken, hayvanların bulunduğu çadırın bazı yerlerine asılan devasa afişlerde "Sedat Peker kurban bağışı" yazması dikkat çekti.



İstanbul ve bazı şehirlerde açılan çadırlarda yardıma muhtaç vatandaşlara kurbanlık hayvan dağıtıldığı iddia edildi.

suç örgütü iddiasıyla Bir süredir Birleşik Arap Emirlikleri'nde olduğu tahmin edilen Sedat Peker'in, memleketi Sakarya'da Kurban Bayramı dolayısıyla 3 TIR kurban bağışında bulunduğu yerel ve ulusal medya da yer aldı... 

Yapılan araştırmaya göre Sedat Peker'in, ihtiyaç sahibi hemşerilerine bu ve benzeri yardımları yıllardır sürdürdüğü basına çıkan haberlerde anlaşılırken, Peker'in aynı zamanda bu yardımları neden yaptığınıda daha evvel medyada çıkan haberlerden öğrenmekteyiz.



Sedar Peker Kurban ve benzeri yardımları neden yaptığını şöyle ifade etmekte;

'Çocukluk Hayallerimi Gerçekleştiriyorum''

 

Konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından bir açıklama da yapan Peker; '' Öncelikle Türk- İslam Coğrafyasında yaşayan tüm müslümanların (Ancak emperyalist güçlerin önünde eğilmeyen, haşa onlara secde etmeyenlerin...) Mübarek Kurban Bayramlarını kutluyorum.

Yaşadığımız bu zor günlerde nasıl davranışlar içinde olmamız gerektiğini çocukluğumda yaşadığım bir anımı sizlerle paylaşarak anlatmak isterim. 11 yaşındayken oturduğumuz ev mezarlığa çok yakındı. Bu sebeple mahalledeki birçok arkadaşımız bayramda mezarlık ziyaretine gelenlerden harçlık almak amacıyla mezar çapalamaya giderdi. Bizden önce mahalleye taşınmış olan bütün çocukların ağzında kel diye tanınan ancak ismini bilmedikleri bir adamın sohbeti vardı. Bayramlarda mutlaka yakınlarının mezarına ziyarete gelip, çocuklara çikolata ve para dağıtıp ayrıca da ihtiyacı olanlar için de mezarlıkta 4-5 tane koyun kestirip dağıttığını söylerlerdi. Ben de arkadaşlarımla beraber mezarlığa gider, kel diye bahsedilen adamın gelmesini beklerdim. 

Tüm samimiyetimle söylemek isterimki amacım bahsi geçen kişinin dağıttığı hediyelerden almak değildi. Mahalledeki çocuklar arasında masal kahramanı olarak anlatılan bu kişiyi görmek istiyordum. Hangi gün geleceği bilinmediği için sıkılmamak adına bende ziyaretçisi olmayan, uzun yıllardır ziyaret edilmemiş mezarlıkların üzerindeki otları keserek, bakımlarını yapıp ruhlarına dua ediyordum. Zannederimki annem çağırdığı için bir süreliğine eve gitmiştim. Döndüğümde ise kel diye anılan kişinin geldiğini, çocuklara para ve çikolata dağıttığını ayrıca da fakirlere verilmek üzere 5 adette koyun getirdiğini öğrendim. 

O gün yaşadığım üzüntüyü hiç bir zaman unutmamam.  Ancak bu yaşıma kadar neredeyse her gün kendisiyle beraber hayatıma olumlu yönde etki eden 3 kişiye mutlaka dua ettim. Çocukluk yaşlarında yaptıklarıyla hayatıma etki eden kel lakaplı kişinin haricindeki diğer iki kişiyle ilgili de inşallah başka paylaşımlarımda mutlaka bahsedeceğim. Yukarıda anlattığım satırlardaki bu hatıram, paylaştığım resmimde de gördüğünüz gibi her bayram ülkemizin çeşitli yerlerine çocuk uzun yıllardır binlerce kurbanlık yollayıp ihtiyaç sahiplerini mutlu edebilmemin bilinç altımda zeminini hazırlamıştır.'' ifadelerini kullandı.


KAYNAK: https://www.medyaege.com.tr/sedat-pekerden-tirlar-dolusu-kurban-bagisi-88705h.htm



 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)sakaryamedyasi.com.tr
Tüm hakları Sakarya Medyası adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr