YAVAŞ, BAŞ'IN MODELİNİ UYGULAYACAK!..
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, dikkat çeken adımlarıyla kendinden sık sık söz ettiriyor. Yavaş, kentteki halk ekmek büfelerinin kaldırılacağını, bunun yerine merkezdeki 4 bin 600 marketten isteyenlere 'halk market' bayiliği verileceğini açıkladı...
YAVAŞ'IN HALK MARKET PROJESİ (MEM)'DEN ALINTI
Başkan Yavaş'ın uygulama kararı aldığı "Halk market" modeli, Milli ekonomi modelinde bulunan Dar bölge yaygın kalkınma projesinde olduğu gibi, üretimden tüketime, çiftçisinden esnafına tüm yerel halkın ekonomik açıdan faydalanacağı projeyi şöyle izah etti "Halk ekmek büfeleri ortadan kalkıyor. Bunun yerine merkezde bulunan 4 bin 600 bakkala, istedikleri takdirde zincir marketler gibi içini ve dışını yenilemek suretiyle bizim bayilerimiz olmaları için imkan sağlayacağız. Ayaş tarafından süt satın alacağız orada satılacak. Aynı zamanda köylerde hayvancılığı teşvik ederek burada yemini vererek ucuz üretim yapmalarını sağlayarak insanlara ucuz et yedireceğiz. Ürünleri halk market satacak. Bunun yanında da en az 50 ile 100 kalem arasındaki malın halk marketler de satılmak suretiyle bakkalların bir zincir mağazası olmalarını sağlayacağız. Bakkallardan belirli bir miktarda depozito almak suretiyle vereceğimiz mal karşılığı bakkallar zincir mağazalarla rekabet eder hale getireceğiz. Dolayısıyla bugün bakkallık mesleği de büyük marketlerin altında eziliyor. Onlarda ezilmemiş olacak bu arada da köylerdeki tarımsal kalkınmaya da faydamız olacak."
PROF. DR. HAYDAR BAŞ BU PROJEYİ 2005'DE İLAN ETTİ
"Tarım, hayvancılık, madencilik, ormancılık ve sanayiyle ilgili proje ve programlarımız var" diyen BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, "Beldelerden en büyük vilayetlere kadar bütün projelerimizi 'Dar Bölge Yaygın Kalkınma Modeli'yle hayata geçireceğiz" dedi...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş beyin, "Halk market" adıyla hayata geçirme kararı aldığı proje, Uluslararası Milli Ekonomi Modeli Kongrelerinde yüzlerce kez dünyaya deklare edilen "Dar bölge yaygın kalkınma projesi"dir...
(MEM)DE BULUNAN DAR BÖLGE MODELİ NEDİR?..
"Dar Bölge Yaygın Kalkınma Modeli' (Prof. Dr. Haydar Baş: Milli Ekonomi Modeli-Sayfa 165)Bu modelle kırsal alan denilen yerlerde, köylerin yanında sanayi tesisleri oluşturulacak.
Hammadde ve nakliye durumları tespit edilerek belli sanayi bölgeleri şehirlerin dışında ve ülkenin her yerinde devreye konulmalıdır.
Nüfus göçünün doğudan batıya doğru veya kırsal alandan şehre doğru yaşanmasının sebebi bu bölgelerdeki insanımızın kendisine iş imkânı bulamamasıdır.
Hâlbuki 'Dar Bölge Yaygın Kalkınma Modeli' ile bu göçün önüne geçilebileceği gibi, işçilik maliyetleri ve nakliye giderleri çok daha ucuz kalacak üretici için rekabet imkânları da artacaktır.
Bu modelde pazarlama problemi de olmayacaktır. Küçük çaplı atölye ve KOBİ'ler çevredeki ihtiyaca göre yönlendirilecek. Böylece pazarın ihtiyacı da yerinden karşılanabilecektir.
'Dar Bölge Yaygın Kalkınma Model'inin önemli bir özelliği de; sanayinin yaygınlaştırılması ile milletin topyekûn bir atılım hamlesine başlaması ve her bölgenin devreye girmesi ile üretimin ve sermayenin tabana yayılmasıdır...
Mehmet Sağlam
Sakarya Medya Derneği Başkanı
Milli Ekonomi Modeli Sakarya Temsilcisi
http://yenimesaj.com.tr/yavastan-ankarada-dikkat-ceken-hamleler-H1325415.htm
https://www.sakaryamedyasi.com/erdogan-da-haydar-bas-dedi.html
https://www.sakaryamedyasi.com/milli-ekonomi-modelini-uygulamadan-asla-basaramazsiniz.html
https://www.sakaryamedyasi.com/sayin-atalay-bune-perhiz-bune-lahana-tursusu.html
https://www.sakaryamedyasi.com/sayin-baskan-yoksulluk-bu-milletin-kaderi-degildir.html