HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 20 EYLÜL 2024, CUMA

ALEMDAR: YALAN VE İFTİRA ATMAK ŞEREFSİZLİKTİR, ALÇAKLIKTIR

CHP'lilerin iddialarına cevap veren Başkan Alemdar, ' Genel Başkanın meydanda o açıklamayı yaparken, 'Puh size' derken, bende şimdi sana ?Püh sana' diyorum. Bir gel gez' dedi.
12.09.2020 00:00
ALEMDAR: YALAN VE İFTİRA ATMAK ŞEREFSİZLİKTİR, ALÇAKLIKTIR
ALEMDAR: YALAN VE İFTİRA ATMAK ŞEREFSİZLİKTİR, ALÇAKLIKTIR

CHP İl Başkanlığı tarafından dün bastırılarak Serdivan'da dağıtılan broşürlerdeki iddialara AKP'den bugün cevap geldi. Parti binasında AKP İl Başkanı Yunus Tever, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve AKP Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken bir basın açıklaması yaptı. Basın toplantısında ilk olarak konuşan İl Başkanı Yunus Tever, CHP'ye yüklenerek, 'İddialarla siyaset yapılmaz' dedi.

Tever iddia sahibinin iddiasını kanıtlamak zorunda olduğunu ifade ederek, '25 yıldır olmadık iftiralar atmaktan başka bir şey yapmayan CHP'nin ve yöneticilerinin, sadece CHP'yi yönetmekten başka bir derdi yok. Siyasette 25 yıldır, Sakarya'da ise 19 yıldır halka hizmet eden AKP her zaman kendini sorgular. Bizim çalışmaktan, üretmekten ve halka hizmetten başka bir derdimiz yok' ifadelerini kullandı.

ŞEHRİN İKİNCİ MERKEZİ

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise 10 yıldır Serdivana hizmet ettiklerini ifade ederek, 'Birçok kimsenin cesaret bile edemediği projeleri Serdivan'a ve Sakarya'ya kazandırdık' dedi. Göreve geldiklerinde yeni kurulmuş bir ilçenin ihtiyaçlarını belirleyerek görevlerinin başına geldiklerini ifade eden Alemdar, 'Serdivan'ı bu şehrin ikinci merkez olması gerektiği bilinci ile planlama yaptık

Ve bir ilçenin merkezi olması gerektiği düşüncesiyle hareket ettik. İlk olarak bir ilçenin, idari ve ticari merkezi olması gerektiğini düşünerek Tunatan, Serdivan, Adatıp ve Yazlık sınırlarını dikkate alarak öncelikle Belediye, kaymakamlık ve diğer resmi kurumları bu alanda toplayarak idari merkezi hayata geçirdik.

İFTİRA ŞEREFSİZLİK VE ALÇAKLIKTIR

Ticari hayatı ve cadde esnaf kültürünü oluşturmak üzere önce AVM, ardından Cadde54 projesi için düğmeye bastık ve bu yönde planlama yaptık' dedi. İnsanların hak ve hukukunu gözetmek zorunda olduklarını ve kimseyi ayrıştırmayarak hizmet etmek zorunda olduklarını ifade eden Alemdar, 'Kısa zamanda nüfusum 147 binlere ulaştı. Bunun nedeni Serdivan'da vatandaşa bedava arsa verdiklerinden değil, vatandaş her aradığını ve her ihtiyacını karşılayabildiği için bu kadar büyüdü.

Bizde ticaret, turizm ve sosyal hayatı düşünerek bu planlamayı yaptığımız için böyle büyüdü. Siyaset, insana hizmetin en kısa ve doğru yoludur. Çamur atmak, iftara atmak ve gündeme gelmek için yalanlar söylemek siyaset değildir. Hatalarımız ve yanlışlarımız olur. Eksiliğimizde olabilir. Ancak, yalan ve iftira atmak şerefsizliktir, alçaklıktır. İftara atan kanıtlamak zorundadır. Kapalı kapılar arkasında tuzak kurmadık, arkadan konuşmadık' dedi.

BAŞKALARININ DEDİĞİYLE SİYASET YAPMAK

Broşürde, AVM etrafındaki çıkmaları yeşil alan olduğunun vurgulandığını ifade eden Alemdar, ' Bunlar yeşil alan değildir. Çekme mesafeleri bellidir. Dünyanın ve Türkiye'nin neresinde uygulanan yöntem varsa, burada da o uygulanmıştır. Bunların hiç birinde imar açısından sorun yoktur. AVM'nin kullandığı otopark alanı tapuya şerh konularak olmuştur bir otoparktır. Bölgede hala parkın duruyor. Kamu ortaklığıyla yapılmış bir projede buraya ofis yapılarak geçici olarak kullanılmasına izin verdi. Benim tüm tesislerim orada duruyor. Herkes kullanmaya devam ediyor. Ancak, parkın kullanılmadığını iddia etmek ahlaksızlıktır.

Birilerinin söylediği ile hareket ediyorsun. Sen il başkanısın Başkalarının dediği ile siyaset yapıyorsan, siyaseti bırak. Gördürsende gözlerin nerede. Rant, ne bana, ne aileme neden siyasi partime yakışmaz. Buradaki mal kimi, belediyenin, yani Serdivan'ın. Peki iddia edilen yer değişikliği yapılan yer kimin. Belediyenin kamu alanı. Ben belediye olarak bu iki yeri takas etmişim. O halde kime rant sağlamışım. İftira atarak kullandığın cümleleri sana iade ediyorum,Serdivanı düşünerek, gelir elde etmek rantsa evet Serdivan halkı için rant sağlıyorum, Rant sana ve senin gibilerine yakışır' dedi

ZARAR VERMEK İSTEMENİZE ŞAŞIRMADIM

Otopark konusu ile ilgili olarak ta açıklama yapan Alemdar, 'Sende Genel Başkanın yolunu izliyorsun. Kent meydanına gelip otapark üstünde, burayı otopark yapacağım diyor. Sende aynı şekilde otopark yok diyorsun. Gel bak, bin 500 araçlık otopark nerede. Genel Başkanın meydanda o açıklamayı yaparken, 'Puh size' derken, bende şimdi sana ?Püh sana' diyorum. Bir gel gez. Serdivan Belediyesi AVM'nin yüzde 25 ortağı, Cadde54'ünde Yüzde 33,5. Ortağı, Yaklaşık yılda 10 milyon TL gelir elde ediyoruz. Bende belediye gelir elde ederek düşünmek zorundayım' dedi. 32 bin metrekare alada ki rant iddialarına da cevap veren Alemdar, 'Nereden uyduruyorsun. Yalan ve iftiradan başka bir şey değil. Açın bakın internetten o alan 52 bin metre kare ve iki emsal. Bizim başımız dik, alnımız açık. Şahsım ve partime yalan söyleyerek zarar vermek isteyenlere şaşırmadım.

Burada yükseklik konusunda da ODTÜ, İTÜ ve Yıldız Teknik üniversitesinden raporlar alınarak yapılmış bir uygulama var. Yapılan çalışmaları lekelemek için iftira atmanız benim için sürpriz değil. Biz yaşadığımız süre içinde herkesin gözünün içine rahatlıkla bakabileceğiz. Herkese kapımız açık, ama iftira atanlara değil. İlle ranttı konuşuyorsa, kendi belediyelerine baksın. İddiası varsa çıkacak birine rant sağladı diyecek. Biz gerekeni yapmaya hazırız. Hazırladığın broşürlerin altına ?İddia' yazmakla kendini kurtaramazsın.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)sakaryamedyasi.com.tr
Tüm hakları Sakarya Medyası adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr