Sakarya'nın yeni üniversitesi Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ne bağlı Teknoloji Fakültesi, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK)' nin değerlendirme sürecini başarıyla tamamladı. Karar ilanıyla birlikte Teknoloji Fakültesi öğrencileri uluslararası niteliki ve geçerlilik taşıyan diplomalarıyla mezun olabilecekler.
Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) kalite ve akreditasyon temellivizyonu doğrultusunda Türkiye'nin ilk (MÜDEK) akreditasyonunu 2016 yılında alan Teknoloji Fakültesi, özellikle uyguladığı bir dönem tam zamanlı iş yeri eğitim modeli 7+1 ile üniversite-sanayi işbirliğinde Türkiye'ye örnek bir fakülte oldu. Sanayi Bakanlığı'nın, YÖK'ün ve TÜBİTAK'ın 'işbirliği güç birliği' projesi kapsamında da faliyetler gösteren Teknoloji Fakültesi, sektörün ihtiyaçlarına uygun mühendis yetiştirme, sektörle akademik çevreleri bir araya getirmeye yönelik çalışmalar sürdürüyor.
'BİRLİKTE BAŞARDIK'
MÜDEK değerlendirmesinin başarıyla geçmesini değerlendiren Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya'da üniversite ve iş dünyasının bir sinerji oluşturarak uygulamalı eğitim modeliyle başarılı örnekleri hayata geçirdiklerini belirterek ' uygulamalı eğitim noktasında, öğrencilerimize sunduğumuz imkanlar neticesinde tüm paydaşlarımızın da katkılarıyla önemli başarılar elde ediyoruz. MÜDEK de bunlardan bir tanesi, öğrencilerimizin diplomaları uluslar arası geçerliliğe sahip olma özelliğini devam ettirecekler. Emeği geçen tüm paydaşlarımıza Teknoloji Fakültesi Dekanımız Prof.Dr. Yusuf Çay ve ekibini, öğretim üyelerine ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Kendileriyle değerlendirme fırsatı bulduğumuz çok kıymetli Prof.Dr. Ahmet Aran'a, değerlendirme takımı Prof.Dr. İsmail Duranyıldız, Prof.Dr Mehmet Demirkol, Prof.Dr. Abdulkadir Erden, Prof.Dr. Mustafa Ürgen ve Serdar Atmaca'ya teşekkür ediyorum.
BÖLÜMLER AKREDİTE EDİLDİ
Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf Çay da değerlendirme sürecinin başarıyla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek Teknoloji Fakültesi'nin birinci öğretim bölümleriyle zorlu bir değerlendirme süreci olan MÜDEK'den başarıyla geçtiklerini belirtti. MÜDEK süreci gereği değerlendirmeden geçen bölümlerin ikinci öğretim akreditasyon başvuruları da resmi ilanın ardından gerçekleştirileceğini açıklayan Yusuf Çay, akültenin en güçlü yönlerinden bir tanesinin de 7+1 uygulamalı eğitim modeli olduğunu vurguladı. Yusuf Çay, iş dünyası ile iç içe olan bir fakülte olduklarına dikkat çektiği açıklamasında , tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ederken, sonuç kararının Temmuz ayında dekanlığa ulaştırılacağını da sözlerine ekledi.