HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 08 KASIM 2024, CUMA

ÜNİVERSİTES-SANAYİ İŞBİRLİĞİNE BAKAN VARANKTAN TEŞEKKÜR

25.01.2019 00:00

Uygulamalı eğitimde marka olma yolunda ilerleyen Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), doktora öğrencilerinin sanayiyle birlikte bilimsel çalışma yapmalarına yönelik gerçekleştirdiği 2 TÜBİTAK projesi ileSanayi ve TeknolojiBakanı Mustafa Varank'tanteşekkür belgesi aldı.

 

Üniversite sanayi iş birliğinde tarihi bir adım olarak nitelendirilen ve TÜBİTAK tarafından başlatılan 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında başarılı bulunan üniversite ve firmalara, Bakan Mustafa Varankve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'ın katıldığı törenle belgeleri takdim edildi.Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık da iki projeyle katıldığı törende Bakan Varank'tanteşekkür belgesi aldı.

 

Öğrenciler 4 Bin 500 Lira Burs Alacak

TÜBİTAK'ta düzenlenen imza töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı kapsamında, 33 farklı üniversitenin 77 firmayla yaptığı işbirliği projelerinin desteklenmeye hak kazandığını belirterek, "Böylece 120 farklı projeyle sanayimizin ihtiyaçları doğrultusunda 517 doktora öğrencisi yetiştirilecek. Öğrencilerimiz eğitimleri boyunca, aylık 4 bin 500 lira burs alacaklar" dedi.

 

İstihdam Desteği

Bakan Mustafa Varank, doktora sonrasında mezunlara 3 sene boyunca istihdam desteği sağlandığına vurgu yaptığı konuşmasında 'Öğrenci mezun olduktan sonra sanayide istihdam edilirse, yüzde 40'la yüzde 60 arasında maaş desteğini TÜBİTAK karşılayacak. Özetle, sanayimizde yapısal dönüşümün nitelikli insan kaynağıyla birlikte gerçekleşeceğini çok iyi biliyoruz. Firmaların ihtiyaçlarını merkeze alarak hazırladığımız Sanayi Doktora Programı tam da bu amaçla atılmış çok somut bir adım.

 

SUBÜ'nün Başarısı

Tören sonrası bir değerlendirme yapan Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık da Üniversite olarak üniversite-sanayi işbirliğine büyük önem verdiklerini vurguladı. Mehmet Sarıbıyık, gerçekleştirdikleri uygulamalı eğitim modelleriyle önlisans ve lisans düzeyinde bir dönem tam zamanlı iş yeri uygulaması projesini hayata geçirdiklerini bunun YÖK tarafından da diğer üniversitelere örnek olarak gösterildiğini hatırlattı. Mehmet Sarıbıyık 'elde ettiğimiz uygulamalı eğitim başarısını şimdi de lisansüstü düzeyinde de hayata geçiriyoruz. Türkiye'nin önemli bir projesinde iki projemizle yer aldık. Bu proje ile 8 doktora öğrencimiz bu destekten yararlanacaktır. Emeği geçen hocalarımıza ve katkı sağlayan firmalara çok teşekkür ediyorum' dedi.

 

İki Proje

Proje Yürütücülüğünü Prof. Dr. Zafer Tatlı'nın yaptığı "Elektromekanik Ürünlerde Bulunan Kontakların ve Fleksibl Bakır Örgülerin Bakır Parçalara Kaynakla Birleştirilmesinde Uygun Kaynak Yöntemlerinin Araştırılması/Geliştirilmesi ile Proses Otomasyonu" projesi Federal Elektrik Yatırım ve Ticaret A.Ş.  ile gerçekleştirilecek.  Doç. Dr. Fatih Çalışkan'ın proje yürütücülüğünü yaptığı ve Optimak Ltd. Şti ile gerçekleştirilecek "Otonom Depolama ve Lojistik Yönetim Sisteminin Tasarım, Geliştirme ve Gerçeklenmesi" projesi için  Bakan Mustafa Varankteşekkür belgesi takdim etti. Projelerin farklı firmalarla da yapılmaya devam edeceği bildirildi.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)sakaryamedyasi.com.tr
Tüm hakları Sakarya Medyası adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr