HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 EYLÜL 2024, PERŞEMBE

Tarih boyunca fitne odakları ve 15 temmuz

22.12.2016 00:00

Tarih Boyunca Fitne Odakları ve 15 Temmuz programında konuşan Yavuz Bahadıroğlu, "Biliyoruz ki bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır. Onun için ölüyoruz. Toprağın vatan olması için vatanın sonsuza kadar bizim olması için ölüyor, şehit oluyoruz." dedi.

Milli Türk Talebe Birliği Sakarya İl Başkanlığı ve Erenler Belediyesi ortaklığında düzenlenen ?Tarih Boyunca Fitne Odakları ve 15 Temmuz' adlı programın konuşmacısı Tarihi Sevdiren Adam olarak bilinen Araştırmacı Yazar Yavuz Bahadıroğlu oldu. İlçe protokolünün yoğun katılım gösterdiği program Erenler Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlendi. Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Sakarya İl Başkanı Talha İbil'in selamlama konuşması ile başlayan konferansta Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve Kaymakam Salih Karabulut da selamlama konuşmalarını gerçekleştirdi. Fon müziği eşliğinde "Ben Ömer'im" adlı şiiri seslendiren Muhammed Fatih Çoban dinleyenler tarafından beğenilirken, Erenlerlilerin yoğun ilgi gösterdiği ve salonun tıka basa dolduğu programda tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu'nun konuşmaları ise sıkça alkış aldı.

"Tarihinden Ders Almayanlar Sizleri Davanızdan Vazgeçirmesin"

İbil konuşmasında; "Geçmişinden, tarihinden ders almayanlar sizleri asla inandığınız davadan vazgeçirmesin. Bu gün bizim Suriye'de, Filistin'de ne işimiz var diyenler kendi tarihlerine yabancı olan kimselerden başkası değildir. Biz, Adalet için imparatorluklar yıkan, mazlumun bir damla gözyaşı için canını feda eden ecdadın torunlarıyız. Biz de Milli Türk Talebe Birliği olarak tarihin omuzlarımıza yüklediği bu şerefli görevden kaçmayacak, gerekirse canlarımızdan fedakârlık edip bütün mazlumları al bayrağın gölgesinde toplayacağız" dedi.

"Bu Milleti Mağlup Edemeyeceksiniz"

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ise konuşmasında; "Allah yolunda yedi düvele karşı mücadele vermiş ecdadın evlatları olarak bugünde Allah için, Ümmet için, vatan için yedi düvele karşı mücadele vermekteyiz. Yedi düvele karşı mücadele veren milletimize bedel ödetmek ve böylece korkutmak isteyenler görüyoruz ki tarihten hiç ders almamışlar. Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır diyen bir milleti ölümle korkutabileceğini, ekonomi ile sindirebileceğini sanan şeref ve haysiyet yoksunu emperyalist batının soysuz yerli köpekleri şunu iyi bilmeli; "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır!" inancıyla kefenlerini giymiş, şehadet şerbetini içmek adına bir biriyle yarışan tankın önüne yatan kurşunların önüne atlayan bir millet var karşınızda. Bu milleti asla bölemeyeceksiniz, yıkamayacaksınız, mağlup edemeyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

"Tarih boyunca fitne odakları ve 15 Temmuz"

Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu okurları ve takipçileri ile buluştu. Bahadıroğlu konuşmasının başında neden şehit olunduğunu anlattı. Bahadıroğlu, "Ölüyoruz. Sultan Alparslan'ın önderliğinde Malazgirt'te öldüğümüz gibi, Birinci Murad önderliğinde Balkanlarda öldüğümüz gibi. Mehmet Akif ile omuz omuza Necef çöllerinde öldüğümüz gibi. Fahrettin Paşa'nın arkasında Medine savunmasında öldüğümüz gibi. Cevat Paşa önderliğinde Çanakkale müstahdem mevkilerinde öldüğümüz gibi ölüyoruz. Şehit ve Gazi oluyoruz. Bu vatan, bu ezan bu bayrak için hala şehit oluyoruz. Çünkü biliyoruz ki bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır. Onun için ölüyoruz. Toprağın vatan olması için vatanın sonsuza kadar bizim olması için ölüyor, şehit oluyoruz" dedi.

Program sonunda Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve Milli Türk Talebe Birliği Başkanı Talha İbil Yavuz Bahadıroğlu'na hediyelerini takdim ederek program için teşekkür ettiler ve birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler. Son olarak ise Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu kitaplarını alanlar ve sevenleri için kitaplarını imzaladı.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)sakaryamedyasi.com.tr
Tüm hakları Sakarya Medyası adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr