Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında 'Tefsire Adanmış Bir Ömür: İsmail Cerrahoğlu' konulu panel ile devam etti. Prof. Dr. Muhammed Aydın, 'Türkiye'de akademik sahada tefsir usulüyle alakalı ilk kaynakları bize sunan İsmail Cerrahoğlu hocamız olmuştur. Tefsir konusunda Türkiye'de çığır açmıştır' derken; Prof. Dr. Ahmet Nedim Serinsu, 'İsmail Cerrahoğlu ilahiyat ve tefsir alanına kendine özgü yenilikler getiren tefsir kürsüsünün kurucusudur' dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri 'Tefsire Adanmış Bir Ömür: İsmail Cerrahoğlu' konulu panel ile devam etti. Onur Konuğu olarak İsmail Cerrahoğlu'nun yer aldığı programa SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. SAÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen panelin ardından İsmail Cerrahoğlu'nun kaleme aldığı kitap hediye edildi.
Büyükşehir'den vefa örneği
Prof. Dr. Ahmet Bostancı, 'Öncelikle Büyükşehir Belediyesi'ne böylesine önemli bir ismi bizlerle buluşturduğu için teşekkür ederim. Sakaryalı olan değerli hocamızı anmak Sakarya Üniversitesi'ne yakışırdı. Biz bugün hocamıza gösterilen vefa örneğine Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği programla şahit oluyoruz. Salonumuzun İsmail Cerrahoğlu için dolmuş olması çok şükür beni gelecek için umutlandırdı. Gençlerimizin kıymetli fikirlere sahip hocalarımızı unutmaması, onların fikirleri ışığında yürümeleri bizleri sevindiriyor' derken, Prof. Dr. Fatih Savaşan, 'İsmail Cerrahoğlu Sakarya'da doğmuş ve çok değerli üniversitelerde görev yapmış kıymetli bir büyüğümüzdür. Böyle değerli hocalarımızı gençlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Büyükşehir Belediyesi yıllardır düzenlediği değerli etkinlikleri bu sene de devam ettiriyor. Öğrencilerimiz ve gençlerimiz için bu programlar çok büyük önem taşıyor' dedi.
Eğitime ve eğitmeye adanmış bir ömür
İsmail Cerrahoğlu'nun hem kızı hem öğrencisi olan Dr. Öğretim Üyesi Hatice Teber, 'Değerli bir insanı hayattayken sevmek ve ona hayattayken değer vermek onu akıllarda, gönüllerde daha uzun yaşamasını sağlayan bu vefa toplantısını düzenleyen herkese babam, kendim ve ailem adına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda babamın en büyük destekçisi olan rahmetli annemin sabrını da anmadan geçemem. Babam aynı zamanda öğrencilerini evlatları gibi torunları gibi severdi. Onları hiç unutmaz ve ne zaman bir öğrencisi mektup gönderse hemen cevap yazar gönderirdi. Emekli olduğu zamanlarda her zaman üniversiteyi unutamadığını belirtir, hep ayaklarım geri geri üniversiteye gidiyor derdi. O Ankara Üniversitesi'nin çok kıymetli çınarlarından biriydi' ifadelerinde bulundu.
47 yıllık serüven
Liseden mezun olduktan sonra İsmail Cerrahoğlu'nun öğrencisi olma şansını yakaladığını ifade eden Prof. Dr. Sadık Kılıç, 'İsmail hocam benim manevi babamdır. Hocamla serüvenim 1972 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne girmemle başladı. Erzurum'a gidene kadar kendisinden hem talebesi olarak hem de ışığından faydalanmak isteyen bir kelebek misali tam anlamıyla yararlandım. Hocamın her vesileyle liseden gelen bir öğrenciyi nasıl motive ederim diye düşünerek söylediği metinler bugün bile bana yol gösterici oldu. Söylediği her söz, verdiği her ders benim yolumu aydınlattı. Bir şelale gibi sürüklendim hocamın arkasından' dedi.