DURA-TILES, UNICERA FUARI'NDA TÜRKİYE'DE İLK KEZ KULLANILAN YENİ TEKNOLOJİLERLE ÜRETİLEN ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİ
Akgün Şirketler Grubu'nun, seramik-granit, porselen, seramik yer ve duvar karolarında çağdaş, yenilikçi ve farklı beğenilere yanıt verebilecek koleksiyonlar sunan markası dura-tiles, Unicera Fuarı'nın en büyük standında ziyaretçilerini ağırladı. 'Dura-tiles', Türkiye'de ilk kez kullanılan yeni teknolojilerle üretilen seramik ürünlerini gerçekçi mekanlarda beğeniye sundu.
Türkiye'nin en büyük ihtisas fuarı İstanbul-Seramik Banyo Mutfak Fuarı (UNICERA), 27 Şubat-3 Mart 2018 tarihlerinde CNR EXPO Yeşilköy'de 5 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlıyor.
Temelleri 1925 yılında atılan, 14 üretim tesisinde 4.000'e yakın çalışanı ile toplam 40 milyon metrekareye yakın üretim kapasitesiyle Türkiye'nin sektöründeki lider markalarından biri haline gelen Akgün Şirketler Grubu'nun, seramik-granit, porselen, seramik yer ve duvar karolarında çağdaş, yenilikçi ve farklı beğenilere yanıt verebilecek koleksiyonlar sunan markası dura-tiles, 7. Salon, 7B02-7C02'de, 1500 metrekare alana kurduğu fuarın en büyük standında yarattığı canlı konseptler ile Türkiye'de ilk kez kullanılan yeni teknolojilerle üretilen ürünlerini sergiledi.
Gücünü ülkesi ve öz sermayesinden alan 'dura-tiles', işlediği toprağa saygı göstererek 'Önce Çevre' mottosuyla çevre kirliliğinin azaltılması, enerji ve doğa kaynaklarının verimli kullanılması politikasıyla üretimini sürdürüyor.
Gerçek Mekan Konseptleri Uygulanan 1500 m2'lik Görsel Şölen
Akgün Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akgün, UNICERA fuarı kapsamında çevreci ve yenilikçi ürünlerini tanıttıklarını belirterek, 'Doğal taş, mermer ve ahşap dokusunu gerçekçi bir şekilde yansıtan baskı teknolojini Türkiye'ye getirdik. İstenilen damarlı doğal taş, mermer ve ahşap yapısını seramiğin üzerine uygulayabiliyoruz. Bu özel ürünü, UNICERA Fuarı'nda ziyaretçilerimizle buluşturacağız. Tasarım, üretim ve diğer tüm süreçlerde çevreci tavrımızı korumaya, teknolojik zeminde üretimimizi sürdürmeye devam ediyoruz' dedi.
Fuarda, 1500 metrekare bir alanda yer aldıklarını hatırlatan Hasan Akgün, 'Tamamen canlı bir konsept oluşturuyoruz. Bir pano üzerinde sunmak yerine standımızda yaşam alanları oluşturarak değişik mekanlarda ürünlerimizi görme fırsatı sağlıyoruz. Ayrıca bu yıl fuarda 2
cm kalınlığında, santimetrekarede 1400 kilogram kaldırma gücü olan dış zeminler, yürüyüş yolları ve şehir peyzajlarında kullanılabilecek mukavemeti artırılmış ürünlerimizi sergileyeceğiz.' diye konuştu.
İlklerin Öncüsü ' Dura-tiles '
Türkiye'de ilk kez ve yalnızca 'dura-tiles' tarafından kullanılan dijital kuru baskı teknolojisi ile doğanın resmi seramiğe yansıtılıyor. Dijital kuru baskı teknolojisi ile seramik yüzeyine standart dijital baskı yöntemlerine ilave olarak aynı anda 3 farklı dekoratif malzeme uygulanarak, şık ve orijinal desenlere sahip seramikler üretilebiliyor.
'Dura-tiles' 'tan, Türkiye'de ilk ve tek olan bir başka teknoloji ise, rölyef etkisi yaratan özel dijital baskı teknolojisi? Kalıp ile rölyef verilmemiş seramiğe, kabartma etkisi verilmesini sağlayan bu teknoloji ile standart dijital baskı uygulanmış ürünlere yüksek çözünürlükte farklı dokular işlenebiliyor.
Sektördeki teknolojik ilerlemeler sayesinde, porselen karoların doğal taş kullanım alanlarından, kaldırım taşı gibi ürünlerin ikamesi olarak kullanılması mümkün oluyor. Dura-tiles'in durastone ürünü ile değişik ebatlarda 20 mm kalınlıktaki karoların ilk üreticilerinden olan Akgün Şirketler Grubu, bu alanda başta Avrupa ve Amerika'da olmak üzere büyük başarılara imza atıyor. Akgün Grubu Yönetim Kurulunun vizyonu ile bu ürün gamına yapılan yatırım olumlu sonuçlarını verirken, ürünlerindeki çeşitlilik ve kalitesi, markayı hak ettiği konuma taşıyor.