Her hafta farklı ilçelerdeki bir okulu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Ahmet Hamdi Nayir, bu hafta da Söğütlü İlkokulunu ziyaret etti.
Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Belediye Başkanı Hüseyin Genç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergüven Aslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bölükbaşı'nın da eşlik ettiği ziyarette Vali Ahmet Hamdi Nayir, sınıfları gezerek derslere de katıldı.
Vali Ahmet Hamdi Nayir'e okul hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Musa Şener, okulun geçmişinin 1946 yılına dayandığını, 1994 yılında yeniden inşa edildiğini, 17 Ağustos 1999 depreminden sonra yapılan revizyon ile bugünkü halini aldığını ifade etti.
'ÖĞRENCİLERLE RENKLİ BİR DİYALOG GERÇEKLEŞTİRDİ'
İlk olarak 1. Sınıf öğretmenine iyi dersler dileğinde bulunarak bir süre sohbet eden ve öğrencilerin durumu ile işlenen konular hakkında bilgiler alan Vali Nayir, harfleri ve sayıları öğrenip öğrenmedikleri, ziyarete gelen kişileri tanıyıp tanımadıkları ile ilgili sorulara verilen cevaplar karşısında öğrencilerle renkli bir diyalog da gerçekleştirdi. Çocuklarla yakından ilgilenerek geleceğin Valileri, Kaymakamları, Belediye Başkanları olacaklarını ama her şeyden önce iyi bir insan olmaları gerektiğini belirterek, anne ve babaları, öğretmenleri gibi onları çok sevdiklerini, büyüklerin kendilerinden birbirlerini sevmelerini, derslerine iyi çalışmalarını, saygılı olmalarını, ülkesini ve vatanını seven bireyler olmalarını istediklerini ifade etti.
'BEETHOVEN'UN 9. SENFONİSİNİ ÇALDILAR'
2. Sınıfta Müzik dersine katılan ve çocukların bu konuda bayağı başarılı olduklarını duyan Vali Ahmet Hamdi Nayir, onlardan Beethoven'un 9. Senfonisini dinledikten sonra alkışlayarak öğretmen ve öğrencileri tebrik etti. Sınıf düzenini çok beğendiğini de ifade eden Vali Nayir, geleceğin sanatçılarının buradan yetişeceğine inandığını belirtti.
'TRAFİKTE KARŞILIKLI SAYGI EN ÖNEMLİ ŞEYDİR'
4. Sınıf Trafik dersine katılarak, trafikteki en önemli şeyin karşılıklı saygı olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, öğrencilere Söğütlü'de bu konuda yaşadıkları sorunlara dair düşüncelerini sordu. Yayalara geçiş hakkı tanınmadığı konusundan bahseden bir öğrenciye, 2019 yılının ?Yaya öncelikli trafik yılı' olarak ilan edildiğini belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, trafikte dikkat edilmesi gereken konular hakkında da çocuklara öğütler verirken trafik kurallarını şimdiden öğrenmelerinde fayda olduğunu ifade etti.
'ÖĞRETMENLERİMİZİN HER ALANDA BİR AĞIRLIĞI VAR'
Öğretmenler Odasında okul yönetimi ve öğretmenlerle de bir araya gelen Vali Nayir, öğretmen ve öğrencilerimizin herhangi bir sıkıntılarının olup olmadığını, hangi koşullarda ders gördüklerini yerinde görmek için her hafta bir okula ziyarette bulunduklarını belirterek, 'Bizler kamu görevi yürütürken emniyetten asayişe, eğitim ve sağlıktan sanayi ve altyapıya kadar çok farklı konularda faaliyet gösteriyoruz. Ama kamu personeli olarak baktığımızda nitelik ve nicelik bakımından öğretmenlerin özel bir ağırlığı var. İlimizde 12 bin civarında bir eğitim-öğretim ordumuz, kadromuz var. Yine 182 bin civarında da öğrencimiz bulunmakta. Nüfusun önemli bir kısmını sizler gibi değerli öğretmenlerimizin ellerine teslim etmiş durumdayız. Dolayısıyla mesaimizin bir kısmını buraya ayırmamız gerektiğine inanıyorum. Bundan önceki görev yerlerinde de böyle yapmaya çalıştım, burada da haftada en azından iki saat de olsa zamanımızı öğretmenlerimize, öğrencilerimize ayırmak istiyorum. Kamu görevleri arasında her konunun mutlaka kendine ait özel bir önemi vardır. Ama sizler kendi öneminizi, kendi yapmış olduğunuz işin önemini bizden daha iyi biliyorsunuz. Ülkenin geleceğine hükmedecek en önemli faaliyetler okullarımızdan geçiyor.
'YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜMÜZE GÜVENMELİYİZ'
Zor bir coğrafyada yaşadığımız için güçlü olmalıyız. Eğer bu coğrafyada zayıf kalınırsa, hayat hakkı tanınmadığını da her vesileyle görüyoruz. En son 15 Temmuz da gösterdi ki, bizi buradan atmak isteyenler var. Burada kalabilmek için, bize bin yıldır vatan olmuş bu toprakları terk etmemek için güçlü olmamız gerekiyor. Güçlü olmanın en önemli yolu da, eğitimi ile güçlü olan bir insan gücüne sahip olmamızdan geçiyor. Dünyada bunun örneklerini yerle bir olmuş Almanya ve Japonya'da görebiliyoruz. Bu ülkeler iyi eğitilmiş insan gücü ile tekrar ayağa kalkıp, dünya lideri pozisyona geçtiler. Dolayısıyla biz bu ülkedeki yeraltı kaynaklarımıza ya da başka bir şeye değil, yetişmiş olan insan gücümüze güvenmemiz lazım. Onun yolu da sizlerden geçiyor, okullarımızdan geçiyor. Devlet imkânlar ölçüsünde en güzelini seferber etmeye çalışıyor. Sizler de, ben de öğrencilik yıllarımız ile kıyasladığımızda okullarımızın durumunun ne kadar iyi olduğunu görebiliyoruz. Ben sobalı okullarda okudum, şimdi sobalı hiçbir okulumuz yok, hepsi merkezi ısıtmalı, kaloriferli ya da doğalgazlı.
'BAŞARIDA HERKESİN PAYI OLMALI'
Artık etkileşimli tahtalarımızla, eğitim materyallerimizle, kısacası her konuda daha iyi duruma geldik. Bunların eğitimin başarısına yansıması noktasında hala istediğimiz yerde olmadığımızı, daha iyisini gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum. Bunun için bir gayret lazım, eğitimin bütün paydaşlarının işin içine girmesi lazım. Tabi ki bu yalnızca öğretmenlerimizin başarısıyla olmaz, velilerimizi de buna dahil etmek lazım, öğrencilerimizi de buna dahil etmek lazım, yerel yönetimlerimizi de buna dahil etmek lazım, yani bu başarıda herkesin bir payı olmalı diye düşünüyorum.
'ÖĞRETMENLER ODASININ AYRI BİR SIRRI VARDIR'
Gittiğim bütün okullarda öğretmenler odasının ayrı bir sırrının, ayrı bir şevk unsurunun olması gerektiğini söylüyorum. Bu odanın gerçekten tecrübelerin, şevklerin, heyecanların paylaşıldığı ve bunun da eğitime yansıdığı bir yapısının olması gerektiği kanaatindeyim. 13 yıldır görev yapan öğretmenimizin tecrübesi ile 3 yıldır bu mesleği icra eden öğretmenimizin enerjisinin bir araya gelerek harmanlanması lazım' diye sözlerine ekledi.
Öğretmenlerle tanışarak talep ve görüşlerini de dinleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, herkese görevlerinde başarılar diledikten sonra okuldan ayrıldı.