?Aile Hukukundan Kaynaklı Mal Rejimleri ve Miras Hukukundan Nitelikli Hesaplamalar' eğitiminin ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Şükran Şıpka, 'İlk defa Sakarya'da böyle bir eğitim verildi. Bizler bu ilki yaşatmaktan mutluluk duyduk. Katılımcı arkadaşlar da çok memnun kaldı. Sakarya Barosu'nu tebrik ediyorum ve inanıyorum ki Sakarya'da ilkleri gerçekleştirmeye devam edecekler' dedi.
Sakarya Barosu Avukatlara yönelik verdiği eğitimlere devam ediyor. Son olarak Prof. Dr. Şükran Şıpka, Av. Ayça Özdoğan, Av. Derya İçöz Demirel, Av. Mehtap Açıkses Akpınar, Dr. Öğr. Üyesi Tülay Aydın Ünver, Doç. Dr. Arzu Genç Arıdemir ve Dr. Öğr. Üyesi Hande Deniz'in verdiği eğitim ile devam etti.
Sakarya'da ilk defa ?Aile Hukukundan Kaynaklı Mal Rejimleri ve Miras Hukukundan Nitelikli Hesaplamalar' eğitimi alan katılımcılar eğitime yoğun ilgi gösterdi. Eğitim Sakarya Barosu Konferans Salonunda yapılırken, 3 gün sürdü. 3 günlük eğitimin sonunda Avukatlar, Katılım Sertifikası almaya hak kazandı. Eğitime, Sakarya Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Başkan Yardımcısı Av. Osman Ayar, Genel Sekreter Av. Ümit Fırtın ve Sayman Av. Talha Toçoğlu katıldı. Eğitimin ardından Eğitmenlere Sakarya Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak ve Genel Sekreter Av. Ümit Fırtınadalet saati hediye etti.
Meslek içi katkıyı arttırmak
Eğitimin ardından konuşan Prof. Dr. Şükran Şıpka, 'Sakarya Barosu'nun davetlisi olarak 3 gündür eğitim veriyoruz. Eğitim oldukça verimli geçti. İlk defa Sakarya'da böyle bir eğitim gerçekleştirdik. Sakarya bölgesindeki Avukatlarında bu davalar konusunda bilgisini arttırmak açısından çok önemli bir eğitimdi. Bizim amacımız Hukuki bilgilerimizi meslektaşlarımıza aktararak, hakların sağlanması ve hak sahiplerinin mahkemelerde bu haklarının en iyi şekilde savunulmasıdır. Sakarya Baro BaşkanıAv. Abdurrahim Burak'ı ve Yönetim Kurulunu kutluyorum. Av. Abdurrahim Bey'in bu tür eğitimleri sağlaması, Avukatlara meslek içi katkılarını arttırmak açısından çok önemli. Çünkü Hukuk hızlı bir şekilde değişiyor. Yeni kanunlar çıkabiliyor. Yeni uygulamalar oluyor. Yargıtay'ın ve Mahkemelerin yeni kararları çıkıyor. Bütün bunları biz Akademisyenler olarak meslektaşlarımızla paylaşıyoruz' şeklinde konuştu.
Konya'dan Sakarya'ya
Eğitime Konya'dan geldiğini belirtenKonya Adliyesi Yazı İşleri Müdürü Mevlüt Güler: 'Eğitim için Konya'dan Sakarya'ya geldim. 3 gündür eğitime katılabilmek için Sakarya'dayım. Sakarya Barosu'nutebrik ediyorum. Çünkü nadir yapılan bir eğitimdi. Aile Hukukuyla ilgili Konya'da Eşyadan Mütevellit alacak Davaları ile ilgili uzun zamandır bilirkişilik yapıyorum. Adalet Bakanlığı bünyesinde Bilirkişilik Daire Başkanlığı kurulalı 2 yıl oldu. Katılım belgeleri de gerekli oluyor. Katılım belgesinin şart koşulmasını çok doğru buluyorum. Sakarya Barosu'nun böyle bir eğitim yaptığını araştırmalarım sonucu tesadüfen gördüm ve Konya'dan Sakarya'ya kadar geldim. Belgemi de aldım. Artık Konya'ya döneceğim. Eğitimi gerçekleştiren Sakarya Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak'a ve Eğitmenlerimize çok teşekkür ederim. Sakarya Barosu'nu takip edeceğim. Önümüzdeki haftalarda, başka konularda eğitim olacak. Onlara da katılmak istiyorum'ifadelerini kullandı.