HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 EYLÜL 2024, PERŞEMBE

Göl kıyısı işgal altında

22.06.2024 20:10
Göl kıyısı işgal altında
Göl kıyısı işgal altında
Kıyı kanununa göre tüm sahil kesimlerinin halka açık olması gerekirken son yılların en gözde tatil merkezi haline gelen Sapanca'da gölün çevresinin her geçen gün yasal olmayan tesisler yüzünden halka kapanması tepkileri de beraberinde getirdi. Vatandaş göl kenarını kendilerine açabilecek bir babayiğidin çıkmasını bekliyor.



Kanun gereği, " Türkiye Cumhuriyeti devletinde hiç bir şekilde kıyı kenar çizgisi halka kapatılamaz. Sahiller halka açıktır. Bu anayasal bir haktır" sözlerine yer verilmesine rağmen Sapanca'da kıyı şeridine yasal olsun olmasın denetim olmadığı hatta görev yapan olmadığı için herkes istediğini yapıyor.

 Ne ararsan var

Sapanca kesiminde göl kenarında villalar, evler, işyerleri, restoranlar, lüks oteller ve son zamanın modası bungalovlar yasaya rağmen halka açık olması gereken alanlarda mantar gibi bitiyor. Yasayı uygulaması gerekenlerin gözü önünde yaşanan bu gelişmelere ise rant uğruna kimse sesini çıkarmıyor.

Göle çıkmalar

Sadece gölün kıyı kenarı değil halka açık olması gereken gölün içinin bile bazı işletmeler kullanıldığını belirten vatandaşlar, "Devlet göl kenarına sahip çıksın, Bir babayiğit mi çıkar, yoksa bakanlık bu işe el mi koyar bilemiyoruz ama biran önce, kim ne yapacaksa yapsın. Bu gidişle göl kenarı tamamen halka kapanacak" dediler.

kaynak: halk54
Yorumlar
Bir dost
Uzunkum sahilde gölün içi çöp ve bira şişeleri dolu Bungolovlar dolmuş sahile boklari göle akıyor Belediye ekip yollarda Uzunkum sahilde filamingo bungolov var adam gölün üstüne bide havuz yapmış tahliyesi göle yapılıyor çöpü bira şişeleri önünde gölün içine atılmış hep
İhsan Uzunoğlu
Evet normalde yasak olması gerekir halka açık olması gerekir ama günümüzde para mal mülk rant hırsı olunca halka açık olan yerler halka kapalı bedava gezdigimiz yerde parayla giremiyoruz sapanca için çok kötü günler gelecek gibi görünüyor
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)sakaryamedyasi.com.tr
Tüm hakları Sakarya Medyası adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr