Sakarya Ar-ge Girişimcilik ve İstihdam Fuar'ı tören ile açıldı. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin katkılarıyla,15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilenFuara Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Sakarya Uygulamalı Bilimler Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık'ın yanı sıra şehir protokolü, STK temsilcileri, firma temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve halk yoğun katılım gösterdi. 90'a yakın firmanın stant açtığı fuarda farklı istihdam kollarında iş başvuruları alındı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Erenler Ortaokulu halk oyunları ekibi folklor gösterisi gerçekleştirdi. Protokol üyeleri hep birlikte kurdele keserek resmi olarak fuarı açtı. Katılım ve katkılarından dolayı İŞKUR Genel Müdürü Cafer Tezcan'ın yanı sıra Sakarya'ya en fazla istihdam sağlayan firma temsilcilerine plaket takdim edildi. Açılış törenin ardından protokol üyeleri,farklı iş kollarından stantları ziyaret ederken, Rektör Sarıbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun'a hediye takdim etti. SAGİF çeşitli etkinliklerle birlikte 27 Nisan'a kadar devam edecek.
Tören ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, yaklaşık 5 yıl önce Sakarya MYO bahçesinde küçük çaplı İnsan Kaynakları Fuarı olarak SAGİF'in temellerinin atıldığını belirterek, böyle bir organizasyonun 6'ncısını düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Fuar'ın gittikçe genişleyen özelliğine dikkat çeken Rektör Sarıbıyık, Sakarya için önemli olan bu çalışmanın ilerleyen yıllarda daha da gelişeceğine inancını belirterek Sinerji Grubu'nun tüm paydaşlarına da teşekkür etti. Üniversitelerin bilim üreten merkezler olma özelliğinin yanında toplumun yetişmiş insan gücünü de karşılayacak kuruluşlar olması gerektiğini vurgulayan Rektör Sarıbıyık konuşmasına şöyle devam etti:
'Ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak adına uygulama becerisine sahip nitelikli insan gücünü yetiştirmek için üniversitemizde verilen eğitimin günümüz koşullarına ve sektörün ihtiyaçlarına uygun şekilde sürdürülmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Sakarya Üniversitesi'nde başlattığımız ve halen Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde uygulamakta olduğumuz tamamen kendi tasarımımız olan +1 uygulamalı eğitim modeli ile bugün yerli ve milli üretime katkıda bulunmaktadır. Üniversite olarak, ?Sahaya inmeden olmaz' düsturu ile başlattığımız bu uygulama ile öğrencilerimizi 16 hafta tam zamanlı olarak işletmelerle buluşturduk. Yüzlerce işletme yetkilisini okullarımızda ağırladık. Birliklearaştırma projeleri gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde örnek alınan ve YÖK tarafından önerilen uygulamalı eğitim projemiz farklı illerde de hayata geçirilmeye başlanıyor. Üniversite sektör ve sanayi iş birliğine büyük önem veriyoruz. Sakarya olarak güçlü bir sinerji oluşturduk. Bu fuar da tüm paydaşlarımızın bir araya gelerek ortaya koydukları çalışmaların önemli neticelerinden biridir.Hep birlikte eğitim öğretim faaliyetleri ile iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücüne katkı vermeye çalışıyoruz. Türkiye'nin gelecek vizyonuna uygun bir şekilde bilgiyi beceriye dönüştüren nesiller yetiştirerek, yerli sanayi ve teknolojinin gelişmesine katkı sağlamaya da devam edeceğiz' değerlendirmesinde bulundu.