Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten Sakarya İl Genç Girişimciler Kurulu, yılın ikinci olağan meclis toplantısını Kurul Başkanı Mertcan Korkmaz'ın başkanlığından kurul üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi.
Toplantının divan kurulunda SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Semih Çokay, Genç Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Mertcan Korkmaz, Başkan Yardımcısı Orhan Gazi Kılıçarslan ile SATSO Genel Sekreter Yardımcısı Refik Özkorkmaz yer aldı.
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ'un da iştirak ettiği toplantıda gündem maddeleri değerlendirilerek karara bağlandı.
Toplantıda konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, şunları dile getirdi: 'SATSO olarak 10 bini aşkın üyeyi temsil ediyoruz. Sakarya'da bulunan diğer oda ve borsalarımıza kayıtlı üyelerimiz Sakarya ekonomisinin ve istihdamının neredeyse tamamını karşılıyor, şehrimize katma değer sağlıyorlar. SATSO olarak bir meslek örgütü olmanın yanı sıra şehrimizin de en büyük sivil toplum kuruluşu konumundayız. Şehrimizin diğer oda ve borsaları ile birlikte sadece ekonomi veya ticarette değil her konuda sorumluluğumuz var. Dolayısı ile Odamız genç girişimciler kurulu da Odamızın bu sorumluluk bilincinin farkındalığı ile hareket etmeli, ekonomik faaliyetlerin düzenlenmesinde, istihdam oluşturulması ve üretim faaliyetlerinin desteklenmesinde etkin rol oynamalılar.
Ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşabilmesi için girişimcilik yeteneklerimizin artırılması büyük önem taşıyor. Bu anlamda sizler ilimizde yenilikçilik yetileriniz ile yeni fikirlerin oluşturulmasında, yayılmasında ve uygulamasında öncü olacaksınız. Genç girişimcilerimizin önümüzdeki çalışma döneminde de son derece başarılı projelere imza atacağına yürekten inanıyoruz.'
Sakarya İl Genç Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Mertcan Korkmaz, gerçekleştirilen faaliyetler ve kurulun gelecek planlarından bahsederek, 'Sakarya Genç Girişimciler İcra Komitesi olarak göreve geldiğimiz günden beri yetki ve sorumluluklarımız çerçevesinde hizmet ediyoruz. Özellikle de önümüzdeki süreçler için aldığımız kararları ve koyduğumuz hedefleri hayata geçirmeye başladık.
İç pazarımızın zor günler geçirdiği bu günlerde çok daha fazla ihracata ve ihracatçıya ihtiyacımız var. Yaşadığımız süreci fırsata çevirmeli dış pazarlara açılmalıyız. Yaptığımız işin büyüklüğü, cirosu ne olursa olsun, e-ticaret ve e- ihracatla ürünlerimizi dünya pazarına açmak bizim elimizde. Genç Girişimciler Kurulu olarak bu konuda yeni bir anlayış ve bilincin oluşturulmasına yönelik çalışmalarımız devam edecektir.
Girişimcilik eğilimi, kişinin girişimcilik yapmaya yönelmesi ve bunun için kendisine güvenmesi ile alakalıdır. Bu eğilim, bir davranış olarak doğuştan kazanılmış da olsa mutlaka bunun ortaya çıkartılması, geliştirilmesi ve yönlendirilmesi gerekir. Bizim kurulumuz tam da bu noktada devreye girerek var olan potansiyelin değerlendirmesi adına ciddi bir katkı sağlamaktadır. Bu kurulda var olmak bizlere böyle de bir sorumluluk yüklemektedir. Bizler, girişimcileri nitelik bakımından geliştirirken; yeni girişimcilerin oluşmasına da katkı sağlayarak niceliğini yükseltmeliyiz. Gençlerimiz ile birlikte hareket ederek, güzel işler başarabileceğimize inanıyoruz.' dedi.
Toplantının Faaliyetlerin Değerlendirilmesi ile Dilek ve Temenniler bölümünde kürsüye gelen kurul üyeleri, birçok konuda görüş ve önerilerini dile getirdiler.
E- ticaret ile e-ihracata gençlerimizi daha fazla teşvik etmenin önemli olduğuna değinen kurul üyeleri, gençlere ilham verecek girişimci iş insanlarının bulunduğu bir etkinlik düzenlenmesi gerektiğini, büyük şirketlere ziyaret programları gerçekleştirilmesi ve gençlerin fikirlerinin çok daha fazla değerlendirilmesi ile ilgili konularda görüş bildirdiler.