HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 24 EKİM 2024, PERŞEMBE

BTP İl Başkanı Mehmet Sağlam'dan Kadir Gecesi mesajı

Tüm Müslümanların bu gece idrak edeceği Kadir Gecesi münasebetiyle Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İl Başkanı Mehmet Sağlam, yazılı bir mesaj yayınladı.
08.05.2021 00:00
BTP İl Başkanı Mehmet Sağlam'dan Kadir Gecesi mesajı
BTP İl Başkanı Mehmet Sağlam'dan Kadir Gecesi mesajı
Mesajında, "Allah (c.c.) tarafından bin aydan daha hayırlı olduğu beyan edilen mübarek Kadir Gecesini idrak ediyoruz" diyen Sağlam şunları kaydetti:



"Kadir gecesinin milletimize, bütün İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyor, dua ediyor ve tüm Müslümanların kandilini tebrik ediyorum. Cenab-ı Hakk (c.c.) katında mukaddes ve seçilmiş zaman ve mekânlar vardır. Şüphesiz bunlardan biri ve en büyüğü Kadir Gecesi'dir. Kuran-ı Kerim'in Levh-i Mahfuz'dan dünya semasına indirilmesinin tamamlandığı ve Peygamber Efendimize vahyedilmeye başlandığı gece, Ramazan ayı içerisindeki Kadir Gecesi'dir. Cebrail (as) Peygamberimize (s.a.v.) ilk vahyi bu gece getirmiştir. Alak Suresi'nin "İkra! Oku" emriyle başlayan ilk beş ayeti bu gecede inmiştir.



Bin aydan hayırlı bir gece…



Kuran-ı Kerim'in inmeye başladığı Kadir Gecesi'nin vakti tam belli olmamakla beraber, Ramazan ayının son on günü içinde saklıdır. Bin aydan hayırlı olduğu ayetle sabit olan bu gece, insan ömrü hesap edildiğinde 83 yıla karşılık gelmektedir. Bir gecede elde edilecek sevap, bir ömür boyu yapılan ibadetlerin sevabına karşılık gelecek olan mübarek bir gecedir Kadir Gecesi. Hz. Peygamber bu gecede yapılacak ibadetle ilgili olarak; "Her kim inanarak ve sevabını yalnız Cenab-ı Hakk'tan (c.c.) umarak Kadir Gecesi'ni ihya ederse, geçmiş günahları affolunur" buyurmuştur. Onun ümmeti ve Ehl-i Beyti'nin sevenleri olarak biz Türk milleti de, bu dikkat ve hassasiyet içerisinde bu günleri idrak etmeliyiz.





Bu mübarek gecede Ülkemizde ve Dünya üzerinde etkisi devam eden kovid ve İslam dünyasında yaşanan kaos, ayrışma ve çatışmaları gözümüzün önüne getirerek, ahir zaman fitnelerinden korunmak hususunda Cenab-ı Hakk'tan kudret, basiret ve istikamet niyaz etmeliyiz. Allah, bu şuur ve idrak ile Kadir Gecesi'nin faziletinden istifade etmeyi hepimize ve İslam âlemine nasip eylesin, gecemizi mübarek kılsın!"

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)sakaryamedyasi.com.tr
Tüm hakları Sakarya Medyası adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr