HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 EYLÜL 2024, PERŞEMBE

100 yıl sonra büyük oyun

22.12.2016 00:00

Başbakan Yardımcısı Şimşek, 2016 yılını zor kılan terör tehdidi ve yakın coğrafyadaki sıkıntıların iç içe olduğunu belirterek, "Büyük bir komplo teorisyeni değilim ama şunu görün 100 yıl sonra çok büyük bir oyun sahneleniyor gibi. Biz de ister istemez bu coğrafyada önemli bir bileşeniz" dedi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 100 yıl sonra Türkiye'ye karşı çok büyükbir oyun sahnelendiğine işaret ederek, "O nedenle görüyorsunuz FETÖ, PKK, PYD/YPG, DEAŞ? Yani dünyada nerede azılı bir terör örgütü varsa koalisyon halinde son dönemde Türkiye'ye saldırdılar ve saldırmaya da devam ediyorlar. İsterseniz bunu komplo olarak düşünün ama bu realite. İş birliği de yaptıkları açık ve net. Yakın coğrafyamızda devlet niteliğini kaybetmiş ülkeler var. Bu terör örgütlerine verimli bir zemin hazırladı" dedi. İstanbul'da düzenlenen Fintech Forum 16'da konuşan Şimşek, İstanbul Finans Merkezi'nin bir fiziki mekan projesi olmadığına işaret ederek, "Fintech gibi alanlarda yatırımlara imkan veren bir proje bu. Fintech konusu da yeni... Bu alanda geride değiliz, yarışın içindeyiz. Nüfusumuz maharetli" dedi. 2016 sıkıntılı geçti Yapısal dönüşümün Türkiye açısından kritik olduğunu ifade eden Şimşek, şunları söyledi: "Türkiye katma değer zincirini yukarı çekmeyi başarabilir. Eğitimde de başarıyı yukarı çekebiliriz. Reform yapmak zor değil ama zaman ve kaynak gerektiriyor. 2016 sıkıntılı yıl oldu, buna rağmen birçok reform yapıldı. Mesela Ar-Ge reformu... TÜBİTAK'ın yeniden yapılandırılmasını öngören taslak gündemde... İstihdamı artırmak için reform yapmak gerekiyor. Mayıs ayında bunu yaptık. Part-time çalışma olacağı, istihdam büroları... Tasarruf açığını kapatmak için BES'teki oto katılım önemli bu açıdan." Şimşek, istihdamı artırmanın önemine işaret ederek, "İstihdamı nasıl artıracağız? Tabi ki daha hızlı büyüyerek... Ama bazen hızlı büyümek de yetmiyor. Sizin iş gücü piyasasında da reform yapmanız gerekiyor. İşte iş gücü reformunun neredeyse yarısını mayıs ayında yaptık." diye konuştu. İlköğretimde 2017 yılından itibaren 4. sınıftan sonra bir yıl boyunca yabancı dil eğitimi planlandığına işaret eden Şimşek, "Eğer planlanan düzenleme hayata geçerse, öğretmenler hemen işe başlamayacak. Kalite önemli ölçüde öğretmen ve sistemle ilgilidir" şeklinde konuştu. Türkiye'nin devletin içine nakış işler gibi girmiş ihanet şebekesi bir FETÖ gerçeği ile karşı karşıya kaldığını seslendiren Şimşek, "Acaba Batı ülkeleri böyle bir tehdit ile karşılaşsa ne yaparlardı? Terörün olduğu yerde demokrasiden, girişim özgürlüğünden, kalkınmadan bahsedebilir misiniz? DEAŞ köşeye sıkışmış durumda. İnşallah yakında gidecek" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)sakaryamedyasi.com.tr
Tüm hakları Sakarya Medyası adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr