C vitamini hangi besinlerde bulunur, C vitamini ne işe yarar, C vitamini Faydaları
[caption id="attachment_4827" align="aligncenter" width="649"]

c vitamini nelerde bulunur[/caption]
Vitaminler arasında en çok değer gören ve insan sağlığı açısından oldukça besleyici olan C vitamini oldukça faydalı bir vitamin gurubuna girmektedir. Özellikle sebze ve meyvelerde bulunan lif içerikli gıdalarda en iyi koruyuculuğunu üstlenmektedir. Portakal, limon, kivi, enginar, greyfurt, Frenk üzümü ve bunun gibi birçok meyve ve sebzede bulunmaktadır. Bağışıklık sistemi için ideal olan bu besin, aynı zamanda kemik sağlığına da oldukça iyi gelmektedir. Özellikle yeşil sebzeli bitkilerde C vitamini takviyesini hayat alanınıza geçirebilir, lif içerikli zengin gıdalı sebzeleri pişirirken, aynı zamanda bu besin değerini de alabilirsiniz. Mesela bir patates yemeği ya da bol havuçlu turp ve brokoli salatası yaptığınızda bunlar size istediğinizden fazla C vitaminini vücudunuza depolamanıza yardımcı olacaktır. Her alanda hayat kalitenizi arttırmaya yardımcı Olan C vitaminin önemi oldukça büyüktür. C vitamini, suda çabuk eriyen bir maddedir. Diğer adı, askorbik asittir. Alındıktan sonra idrar yolu ile atılır. Faydaları var ama zararı asla yoktur. Güçlü bir antioksidan görevini üstlenmektedir.
[caption id="attachment_4828" align="aligncenter" width="647"]

c vitamini faydaları[/caption]
C Vitamininin İnsan Sağlığına Sayısız Faydaları Nelerdir?
C vitamini suda eriyen bir madde olduğundan vücudun içine yerleşimi hızlıdır. Bu yüzden faydasını hemen görebilir, canlılığınızın artışını bu takviye sonrası fark edebilirsiniz.
Bağışıklık için ideal bir takviyedir. Eğer sık rahatsızlanan birisi iseniz size C vitaminini mutlaka almanızı öneriyor, bu tür hastalıkların önüne geçerek daha sağlıklı olmanızı diliyoruz.
Antioksidan görevini yaparak vücudunuzda var olan zehirli bakterilerin ve virüslerin kolayca atılmasına katkıda bulunur.
Demirin emilmesinde öncü olduğu için, kansızlık sorununu da ortadan kaldırmaktadır.
C vitamini genelde lif içerikli zengin gıdalarda bulunmaktadır. Bunlar, yeşil sebzeler ve meyvelerdir. Özellikle yeşil sebzeleri pişirirken fazla kaynatmayınız. Çünkü içinde var olan C vitamininin ölmesine sebep olursunuz. Az pişirerek yenildiğinde C vitaminini en iyi şekilde alarak, sağlığınızı koruma altına almayı garantilemiş olursunuz.
Eğer genç kalmak ve yaşınızı göstermek istemiyorsanız C vitamini sizin daha genç görünmenize olanak sağlayacaktır. Özellikle portakal, elma, mandalina, kivi ve greyfurt yiyen kişilerin hem formda hem de daha genç göründüğü söylenmektedir.
Kış aylarında soğuk almamak mümkün değildir. Genelde soğuk aldığımızı ateşli hastalıklarda, öksürük gibi durumlarda ve gribal enfeksiyonlarında anlarız. Bu yüzden vücudumuzun ne kadar zayıf ve güçsüz olduğunu görürüz. Halsizliğe oldukça iyi gelen ve kış aylarında bu tür hastalıklardan çabuk toparlanmamıza vesile olan C vitamini takviyesi ile sağlıklı bir şekilde yaşamımızı sürdürürüz.
Mide hastalıklarına iyi geldiği hatta reflü gibi rahatsızlıkların giderilmesinde oldukça faydası olduğu bilinmektedir. Özellikle gebelerde C vitamini hem anne adayı hem de bebek sağlığı açısından çok önemli bir takviyedir.
Canlı ve enerjik olmanızı hayata daha potansiyel bakmanıza yardımcı olan C vitamininin faydalarını saymakla bitiremeyiz.Özellikle okul çağı çocukların gelişimi için çok önemli bir besin takviyesidir.
Hangi meyvelerde yüksek miktarda c vitamini bulunur?
1. Kuşburnu
2. Kırmızı biber
3. Kivi
4. Çilek
5. Kavun
6. Greyfurt
7. Mandalina
8. Mango
9. Ahududu
10. Lahana
11. Domates
12. Karnıbahar
13. Ispanak
14. Maydonoz
15. Turp
16. Tere
17. Roka
18. Limon
kaynak: www.nedir.com/c-vitamini