Kahramanmaraş'a atanan Keleş, Sakarya'ya kesintisiz içme suyu sağlayacak çelik hatlar için dağları deldiklerini belirterek, 'Olası afette su ve atıksu hizmetinin kesintisiz şekilde devam etmesini sağlayacak hazırlıkları tamamlamıştır' dedi
MARAŞ'A ATANDI
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine atanan SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu. Sakaryalılarla bazı düşüncelerini paylaşarak bunları halkın sağduyusuna emanet etmek istediklerini belirten Genel Müdür Keleş, ?Şeffaflık, hesap verilebilirlik, verimlilik gibi evrensel kavramlarla birlikte kendi muhasebelerini de yaptıklarını söyledi.
3 KAT NÜFUSA YETER
Sakarya'daki su potansiyelinin ilimizin mevcut nüfusunun 3 katına yetecek düzeyde olduğunu belirten Keleş, 'Evde ailemizle içmeyeceğimiz suyu çeşmelere veremeyiz dedik. ?Sakarya'da su çeşmeden içilir' diyebiliyoruz. Kendi evimizde de suyu çeşmeden içmeye devam ediyoruz' diye görüş belirtti. Keleş, barajlar ve HES'lerin yanı sıra 2 milyon 751 bin metre kanalizasyon, 505 bin metre yağmursuyu hattı yaptıklarını açıkladı.
DEPREM GERÇEĞİ
Deprem gerçeğini unutmadıklarını vurgulayan Keleş, 'Şehrimize kesintisiz içme suyu sağlayacak çelik hatlar inşa ettik, dağları deldik. Bugün SASKİ, ürettiği enerjiyi tesislerine verebilecek ve bu sayede olası afette su ve atıksu hizmetinin kesintisiz şekilde devam etmesini sağlayacak hazırlıklar tamamlamıştır' dedi. Sakarya'nın geleceği adına hazırlıklarının tam olduğunu vurgulayan Keleş, personele ve Sakaryalılara teşekkür etti.
SASKİ Genel Müdürlüğü görevinin ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine atanan Rüstem Keleş, sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Görev süresi boyunca Sakarya'ya yapılan yatırımlara dikkat çeken Keleş, şehrin geleceği adına birçok projenin de hazır olduğunu belirtti.
ŞEFFAF BİR YAPI
Keleş, 'SASKİ olarak hem kendimizi hem de kurumumuzu evrensel başarı kriterleri çerçevesinde benzer kurumlarla mukayese ederek geliştirmeye ve yönetmeye büyük önem verdik. ?Şeffaflık, hesap verilebilirlik, verimlilik, kurumsal vizyon, risk alma ve yönetme kabiliyeti, organizasyonel kapasite geliştirme, sürdürülebilirlik, dayanıklılık, geleceği yönetme gibi evrensel kavramlar kendi muhasebemizi de yaparken en dikkat ettiğimiz hususlar oldu' dedi
MÜHENDİSLİK ÖNPLANDA
Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarına devam eden Keleş, 'Göreve geldiğimiz ilk günden bu güne şahsım ve SASKİ hakkında yapılan değerlendirme ve eleştirileri dikkate aldık, yararlandık. Paydaşlarımızla iletişim kanallarını hep açık tuttuk. 14 yıllık süreçte , SASKİ olarak her adımımızda mühendislik yöntem, analiz ve yaklaşımlarının ağır bastığı bir perspektif izledik. ?Bu kapsamda planladığımız su potansiyeli Sakarya'mızın mevcut nüfusunun 3 katına yetecek düzeydedir. 14 yılda Akçay, Ballıkaya, Çamdağı Barajı, ADASU HES, Keremali HES, İkramiye HES, Hacımercan HES, Hızırilyas HES, 6 milyon 921 bin metre içmesuyu hattı, 2 milyon 751 bin metre kanalizasyon hattı, 505 bin metre yağmursuyu hattı, 11 içmesuyu arıtma tesisi, 6 atıksu arıtma tesisi kazandırdık' ifadelerini kullandı
HAZIRLIKLAR TAMAM
?Karadeniz sahillerinde alınan mavi bayraklara donatırken, depremi gerçeğini unutmadan yeni hatlar inşa ettiklerini belirten Keleş, ' Bugün SASKİ, ürettiği enerjiyi tesislerine verebilecek ve bu sayede olası afette su ve atıksu hizmetinin kesintisiz şekilde devam etmesini sağlayacak hazırlıklarını tamamlamıştır. Yatırımlarımız neticesinde rahatlıkla ?Sakaryada su çeşmeden içilir' diyebiliyoruz. ?Sakarya'nın geleceği adına hazırlıklarımız tamdır. Bu vesileyle görev yaptığım süre boyunca benimle gecesini gündüzüne katan mesai arkadaşlarıma, paydaşlarımıza ve değerli hemşerilerime en kalbi duygularla şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum' diyerek veda etti.